Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Caponata



Caponata

Een vegetarische groenteschotel...
Lijkt me heerlijk, je kunt er alle kanten mee op
Met couscous of rijst of ciabattabrood erbij (het is dan niet glutenvrij.
Wil je er vlees of vis bij ...doe gerust, alleen is het dan niet meer vegetarisch
Het enige wat ik mis in het recept is knoflook....
Ik heb bij meerdere recepten gekeken...sommige hebben knoflook erin
Andere weer niet...dus het is aan jezelf om knoflook te gebruiken.

Ingredienten:

2 aubergines
½ struik bleekselderij
2 middelgrote uien
2 eetlepels pijnboompitten
6 eetlepels traditionele olijfolie
400 gram tomatenblokjes in blik
200 gram groene olijven gevuld met citroen (blikje)
5 eetlepels rodewijnazijn
2 eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels kappertjes
15 gram verse basilicum

Bereiden

Snijd de aubergine in stukjes van 1½ cm en bestrooi met zout. 
Laat ca. 5 min. staan. 
Dep droog met keukenpapier. 
Snijd ondertussen het groen van de bleekselderij en snijd fijn. 
Snijd de stengels in dunne boogjes. 
Snijd de ui in dunne ringen. 
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pijnboompitten 3 min. goudbruin. 
Laat afkoelen op een bord. 
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de helft van de aubergine goudbruin en gaar.
 Neem uit de pan en herhaal met de rest van de olie en aubergine.
Doe alle aubergine samen in de pan, meng met de ui en bleekselderij en bak ca. 4 min. 
Voeg de tomatenblokjes, olijven, azijn en suiker toe. 
Breng aan de kook.
Stoof met de deksel schuin op de pan op laag vuur in ca. 30 min. gaar. 
Voeg na 15 min. de pijnboompitten, rozijnen en kappertjes toe. 
Schep af en toe om, om aanbakken te voorkomen. 
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
 Haal van het vuur en schep de basilicumblaadjes en het bleekselderijgroen erdoor.
Combinatietip:
Lekker met gegrilde vis (het gerecht is dan niet meer vegan) en couscous of ciabatta (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

Tip:

Dit gerecht kun je ook als voorgerecht eten.

Serveertip:

Je kunt de salade zowel warm, lauwwarm als koud eten.

Bewaartip:

Je kunt dit gerecht twee dagen van tevoren maken, maar schep de basilicum er pas vlak voor het serveren door. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bron: A.H

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten