Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Guisso de Pollo






Guisso de Pollo ( Kip Stoofpot )

Een lekker stoofpotje
Dat gaat er wel in met deze gure dagen

Ingrediënten 

voor 4 personen:

250 gram witte rijst (of volkoren)
150 gram aardappelen
1 ui
1-2 teentje(s) knoflook
3 takjes koriander
200 gram groene paprika
3 lepels olijfolie
400 gram kippendijen of kip drumstick
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepels kurkuma
snufje nootmuskaat
70 gram tomatenpuree (1 blikje)
450 gram doperwten en worteltjes (diepvries)

Bereiden:

Kookt de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak de groenten schoon en snijd de aardappelen in middelgrote stukjes.
Snijd de ui, knoflook en koriander fijn en de paprika in repen.
Verhit in een braadpan de olijfolie en bak de fijngesneden knoflook samen met de ui in ongeveer 30 seconden.
Bak hierin de kippendijen (of kippendrumsticks) totdat ze een lichtbruine kleur  krijgen. Voeg de paprikapoeder, kurkuma, nootmuskaat, peper en een beker water toe en roer het geheel goed door.
 Doe vervolgens de tomatenpuree samen met de wortels, aardappelen en doperwten in de pan.
 Roer het door totdat de tomatenpuree goed is opgelost.
Voeg als laatste de fijngesneden koriander toe.
Laat dit 30 minuten koken met een deksel erop.
Indien er tijdens het koken veel water verdampt, voeg dan nog een halve beker water toe.
Variatietip:
U kunt in plaats van kurkuma ook komijn toevoegen en ter decoratie kunt u extra fijngesnedenkoriander op u geserveerde maaltijd toevoegen!

 Buen provecho!

Bron:Antoniusziekenhuis

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Drie in de Pan


Drie in de Pan

Weer eens wat anders dan pannenkoeken,
Ook geen poffertjes
Drie in de pan bungelt eigenlijk tussen een oliebol en een pannenkoek  of kaiserschmarren in
En niet zo moeilijk als oliebollen.
En yummie....het eet lekker weg.....

Ingredienten:

1 pak Koopmans Oliebollen
5½ dl lauw water (ca. 40°C)
200 gram krenten en rozijnen
2 appels 
een beetje boter of olie om in te bakken
snufje poedersuiker

Bereiden:

Wel de krenten en rozijnen in warm water.
Roer de oliebollenmix en het water met de garde of mixer tot een glad beslag.
Dep de krenten en rozijnen droog, bestuif ze eventueel met een beetje bloem en meng ze door het beslag.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en de pitjes en snijd ze in kleine blokjes. 
Meng deze door het beslag.
Dek het beslag af met een vochtige doek of plasticfolie en laat het een half uur rijzen op een warme plaats.
Verhit de boter of de olie en vorm met 2 lepels 3 bergjes beslag in de pan en bak er nogal dikke koekjes van. 
Keer ze als de onderkant bruin en de bovenkant droog is.
Zorg ervoor dat de boter heet genoeg is, want bij langzaam bakken nemen ze te veel vet op en krijgen ze een harde korst.
Bestrooi de drie in de pan met poedersuiker.

Bron: Koopmans

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gevulde Speculaas


Gevulde Speculaas

Sinterklaas staat om de hoek klaar.
Dat betekend dat er weer veel te snoepen valt.
Borstplaatjes, suikerbeestjes, pepernoten, banketletters
Noem maar op....het een nog lekkerder dan het andere.
Deze lekkernij mag hier zeker niet ontbreken
Gevulde speculaas....het ruikt al heerlijk als het in de oven staat.
En.....na Sinterklaas is het ook erg yummie.

Ingredienten:

200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bruine basterdsuiker
120 gram margarine
1 eetlepel speculaaskruiden
1/2 theelepel zout
250 gram amandelspijs
1 ei, losgeklopt (om mee te bestrijken)
Amandelen om te garneren

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175 C.
Meel en suiker mengen.
Speculaaskruiden en zout toevoegen.
De margarine in blokjes erbij doen en met een vork of mixer mengen,
dan met de hand verder tot een samenhangend deeg kneden.
Het deeg in twee gelijke ballen verdelen; beide uitrollen tot een plak van 1 cm dik.
Eén plak op de bakplaat leggen, hierover de spijs verdelen en de tweede plak deeg erbovenop leggen.
Versieren met amandelen en bestrijken met ei.
De speculaas in de voorverwarmde oven in 30 tot 40 minuten bakken.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hasselback Casserole


Hasselback Casserole

Ingredienten:

3 grote aardappelen (geschild en zeer dun gesneden)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel boter
1 theelepel oregano (fijn gehakt)
1 theelepel komijnzaadjes
1 theelepel paprika
1/2 theelepel chili
1 theelepels selderijblaadjes (gedroogd)
2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
zout en peter naar smaak

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 C.
Vet een ovenschaal in met olijfolie
In een grote kom doe je de aardappelschijfjes 
Wrijf de aardappels in met olie en de rest van de ingredienten
Probeer alle schijfjes te raken
Doe de schijfjes in de ovenschaal (verticaal)
Zorg dat ze mooi rechtop staan
Zet de ovenschaal in de oven en bak voor ca 1 uur in de oven tot de randjes bruin en knapperig zijn en de aardappeltjes gaar
Serveer met verse kruiden en je favo saus



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Vis en Garnalen Sheperd`s Pie


Vis Garnalen Sheperd`s Pie

Ingredienten:

400 gram zoete aardappelen
Zout
1 prei
2 wortelen
1 knoflookteentje
400 gram visfilet (schoongemaakt zonder vel)
400 gram garnalen (schoongemaakt)
2 eetlepels olijfolie  
1eetlepel fijne bloem  
50 ml droge witte wijn
250 ml visbouillon
150 ml slagroom
Peper uit de molen
100 ml lauwe melk
3 eetlepels kaas (vers geraspt)
2 eetlepels boter  
Nootmuskaat (vers geraspt)
2 eetlepels peterselie (fijn gehakt)

Bereiden:

Schil de aardappelen en kook ze ca 25 a 30 minuten tot ze zacht zijn
Maak de prei schoon en snij in ringetjes
Schrap de wortel en snij in plakjes
Maak de knoflook schoon en hak fijn
Doe de olie in een koekenpan en verwarm dit
Doe de knoflook erin en bak even uit (niet bruin)
Voeg de groente toe en laat zachtjes smoren tot het zacht is
Doe de bloem in een kommetje met een scheutje wijn
Roer tot de bloem is opgelost
Giet dit mengsel bij de groente en voeg de overige wijn en bouillon toe
Roer goed door zodat er geen klontjes inzitten
Voeg de room, de vis en de garnalen toe
Breng op smaak met peper & zout.
Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Pureer de aardappelen en voeg de melk, kaas en boter toe
Voeg nootmuskaat toe en breng op smaak met peper & zout
Doe de puree in een 
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Voeg de peterselie aan de vulling toe en doe het mengsel in een vuurvaste schaal
Maak de bovenkant glad en spuit de aardappelpuree over de vulling
De vulling moet helemaal bedekt zijn...
Strooi er wat paneermeel met kaas over
Leg hier en daar een klontje boter op de sheperd`s pie
Bak nog voor 40 minuten in de oven tot de korst bruin word.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gegratineerde Spruitjes


Gegratineerde Spruitjes

Spruitjes...yummieeeee
Mijn oma zei altijd ~natte dotten~
Dan waren ze te gaar en nat
Tegenwoordig worden ze niet meer zo lang gekookt
Gelukkig maar, de smaak had er ook onder te lijden
Deze gegratineerde spruitjes zijn super lekker
Lekker smulspruitjes
Iets voor de feestdagen?

Ingredienten:

900 gram brussels spruitjes (schoongemaakt)
20 gram boter
4 theelepel zonneboem olie
150 gram bacon ( in stukjes of reepjes )
20 gram amandel schilfers
400 ml slagroom
2 & 1/2 theelepel citroensap
5 eetlepels vers brrodkruim
4 eetlepels parmezaanse kaas
Zout en verse zwarte peper


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Kook water met zout
Doe de spruitjes erbij en kook tot ze bijna gaar zijn
Giet ze af en laat afkoelen
Snij de spruitjes doormidden.
Doe de boter en olie in een koekenpan en bak de bacon en de amandelen ca 3 a 4 minuten tot ze lichtbruin zijn.
Voeg de spruitjes toe en bak nog voor 2 a 3 minuten onder voortdurend roeren
Voeg de slagroom toe en breng aan de kook 2 a 4 minuten
Tot de saus is ingedikt
Kruid met peper en zout
Haal van het vuur, voeg de citroensap toe
Schep het mengsel in een ovenschaal
Mix het broodkruim met de parmezaanse kaas en strooi over het mengsel in de ovenschaal

Zet in de voorverwarmde oven en bak voor ca 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de saus bubbelt
Haal uit de oven en serveer het in de ovenschaal


Bron: BBC Good Food (Sophie Grigson)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gevulde appels uit de oven


Gevulde Appels uit de Oven

Dit is een lekker dessertje 
Je kunt ook ook inplaats van bruine suiker... 2 eetlepels honing en klontjes boter in de appel  stoppen.
Ook rozijnen en abrikozen smaken er heerlijk in en niet vergeten pecan nootjes.
Snijd de abrikozen wel fijn en hak de noten ook fijn..

Ingredienten:

4 grote appels (gewassen en klokhuis eruit, laat aan de onderkant zitten zodat je een soort bakje krijgt))
2 eetlepels bruine suiker
1/2 cup gedroogd fruit fijn gehakt (ik nam cranberries)
125 ml koud water
Geslagen room of vanille yoghurt

Bereiden:

Schraap met de punt van een scherp mes nog wat appels uit de zijkant  waar het klokhuis uit is gehaald.
Zet de appels in een ovenvaste schaal
In een grote kom vermeng je het gedroogde fruit met de bruine suiker
Verdeel dit over de 4 appels
Giet het water in de ovenschaal naast de appels
Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden celsius)
Bak ze voor 25 a 30 minuten tot ze mooi gebakken zijn.
Serveer met geslagen room of vanille yoghuert.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saucijzen Rolletjes


Super Saucijzen Rolls

Wie lust ze niet...saucijzen broodjes
Tegen woordig met het het gemak van bladerdeeg uit de vriezer zelf te maken
En met het vlees van saucijsjes is dat ook gelijk goed gekruid.
Dus wat let je om het ook eens te maken
Deze rolls zijn in klein formaat...dus makkelijk in de mond te stoppen

Ingredienten:

375 gram bladerdeeg (diepvries)
bloem om te strooien
2 eetlepels appelmoes
400 gram saucijzen (vel verwijderen)
1 ei (geklopt)
2 theelepels sesamzaadjes

Bereiden:

Rol het bladerdeeg uit  op een lichtjes met bloem bestrooide ondergrond.
Snij de randen bij tot je een mooie rechthoek hebt
Snij deze in de lengte 1 tweeen
Smeer in met de appelmoes laat een rand vrij aan de kant
Doe het saucijzenvlees in een kom en kneed er 3 eetlepels water door
Verdeel het mengsel in 2 en vorm een van iedere helft een lange worst en leg dit op de  bladerdeeg helften.
Smeer de randen en de bovenkant van het saucijzenmengsel in met het geklopte ei
Rol de bladerdeeg om de worst heen, 
Rol het om zodat de naad aan de onderkant ligt
Druk met een vork de uiteinden samen
Snij de rolletjes in 4 a 5cm lengte en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier
Laat 20 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Smeer de rolls nog eens met geklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak ze in 30 a 35 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gefrituurde Ui ringen


Gefrituurde Uiringen

Dit is zo lekker, als knabbeltje of als bijgerechtje
Niet moeilijk te maken
Je kunt het beslag kruiden als je dat lekker vind
Met paprika of fijn geknipte bieslook

Ingredienten:

75 g bloem
75 gram maïszetmeel (maizena)
1 ei
180 ml water
150 gram broodkruim
2 grote witte uien
Plantaardige olie om te frituren

Bereiden:

Klop het ei los en voeg vervolgens in stapjes de bloem, maiszetmeel en water toe en meng dit tot een glad geheeld. 
Doe het broodkruim in een klein kommetje. 
Haal de uiringen een voor een door het beslag en vervolgens door het broodkruim en leg ze laag op laag weg. 
Verhit de olie in een grote pan en frituur in porties de uienringen goudbruin.
 Laat ze op keukenpapier uitlekken. 
Serveer de uienringen warm met bijvoorbeeld chili of knoflooksaus.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nutella French Toast Casserole


Nutella French Toast Casserole

Iedereen heeft wel eens een broodschoteltje gegeten
Of wentelteefjes.....
Dit recept is er een combinatie van...
Heerlijk als nagerechtje of s`morgens als ontbijtje
Ook te maken met jam i.p.v. Nutella

Ingredienten:

8 sneetjes witbrood
4 eieren
 1& 1/4 cup melk
1eetlepel vanille extract
1 cup nutella
Boter om de schaal mee in te vetten

Bereiden:

Beboter een vuurvaste schaal
Klop in een kom de eieren met de melk en vanille extract goed door elkaar
Zet opzij.
Smeer 2 eetlepels nutella op een boterham.
Rol de boterham op als een sigaar en haal hem door het eimengsel
Leg de gerolde boterham in de ovenschaal
De naad aan de onderkant
Doe dit ook met de volgende boterhammen
Leg de boterhammen naast elkaar in de schaal
Giet het over geblevem eimengsel eroverheen.
Zet het 2 uur koud weg zodat het eimengsel goed geabsorbeerd word.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet de schaal in de oven en bak voor 30 a 35 minuten
Tot de bovenkant goudbruin is.
Strooi er wat poedersuiker over
Verwarm wat nutella en druppel dit over de bovenkant
Serveer met plakjes aardbei en maple syrup als je dat wenst.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten