donderdag 3 maart 2011

Red Velvet Cupcakes


Red Velvet cupcakes

Een rode cupcake, zeer geschikt voor romantische aangelegenheden…
Maar ook zonder romantiek erg lekkerrrrrr

Red Velvet Cupcakes
Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zachte boter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 grote eieren, op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
2 eetlepels slagroom
1 theelepel vanille extract
½ eetlepel citroensap
2 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
rode food kleurstof

Topping

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Zet een cupcake of muffin bakblik met daarin papieren cupcake vormpjes klaar.
Snij de boter in kleine blokjes.
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Smelt de chocolade voorzichtig au bain marie in een saus pannetje.
Schenk de chocolade langzaam en al kloppend bij het boter mengsel.
Voeg nu een voor een de eieren toe.
Doe de room, vanille en citroensap erbij.
Klop kort door en voeg daarna cacao, bakmeel en zout toe.
Klop tot een glad deeg.
Voeg de kleurstof toe en mix tot een mooie rode kleur is verkregen
Vul de cupcake vormpjes tot 2/3 met het beslag


Zet de cupcakes in de oven en bak ze 20 a 25 minuten tot ze gaar zijn
Zijn de cupcakes van boven bol...
Leg er dan voor 1 minuutje een broodplank bovenop
Laat ze op een rooster afkoelen

Topping

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa.
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème.
Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan.
De textuur en de kleur veranderen.
Voeg als laatste het water en de vanille extract toe.
Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak of mes en versier naar wens.


Bron: Internet

2 opmerkingen:

  1. oeieieoeoeie, wat is dat weer lekker, en meid wat heb je de boel lekker opgefleurt, lente hier ☺ leuk. fijn weekend van mie. Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat dit er lekker uit! Ik ken het alleen in taart vorm maar deze ga ik zeker proberen!! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne