vrijdag 24 augustus 2012

Blonde Rocky Road


Blonde Rocky Road

Vandaag op de zoete tour....
En wel een lichte variant van Rocky Road
Mmmmmm die snoep ik wel graag weg
Heel makkelijk te maken....in de magnetron
Heb je geen magnetron....geen nood
Verwarm de butterschotch chip met de pindakaas en de boter dan au bain marie
Duurt alleen ietsjes langer
Butterscotch chips koop ik in een Amerikaanse foodwebshop
Het word ook wel morsels genoemd
En zijn speciaal om in recepten te gebruiken
Je hebt ze in allerlei verschillende smaken
Evenals de mini marshmallows
(Je kunt ook de grote marshmallows gebruiken en in stukjes knippen)
Dus even googlen....( in Nederland zijn ook Amerikaanse webshops)


Ingredienten:

1 pakje butterscotsch chips
1/2 cup pindakaas
1/2 cup ongezouten boter
1/2 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout
2 en 1/2 cup mini marshmallows
3/4 cup zoute pinda`s

Bereiden:

Bekleed een bakblik (20 x 20) met folie en zet even opzij


Doe in een kom die in de magnetron kan de butterscotsch chips, pindakaas en boter
Zet de magnetron op 50%
Zet de kom erin en laat smelten (ca 3 minuten)
Roer iedere minuut even door
Roer tot een glad mengsel
Doe de vanille extract, zout, 2 cups marshmallows en 1/2 cup pinda`s erbij
Roer alles goed door
En doe in het bakblik
Strijk de bovenkant glad en bestrooi met de over gebleven marshmallows en pinda`s
Druk de marshmallows en de pinda`s lichtjes aan
Zet in de koelkast voor 1 uur of 15 minuten in de koelkast
Haal uit het bakblik en snijd de rocky`s in stukken



Bron: Zupas
inspired by Piece of Cake (originally inspired by Sweetopolita)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne