donderdag 20 september 2012

Kastanje Champignon Soep


KASTANJE CHAMPIGNON SOEP

Soep....daar kun je me voor roepen
En lekker nu het kouder word
Deze herfstige soep is heel apart door de tamme  kastanjes

Ingredienten:

1 pond verse kastanjes
200 gram champignons 
100 gram shiitake paddestoelen 
2 eetlepels ongezouten boter
1 eetlepel extra virgin olijfolie
Zout & Peper
1 klein uitje (gesnipperd)
1 teentje knoflook (gehalveerd)
takjes verse tijm
6 cups kippenbouillon
2 cups water
1/2 cup room

Bereiden:

Pof de kastanjes en verwijder de dop.
(klik HIER voor uitleg van het pellen van tamme kastanjes)
Hak de champignons en houd 2 paddestoelen apart van elke soort.
Verhit 1 eetlepel boter met de olijfolie in een pan
Doe de gehakte paddestoelen erbij
Zout en peper toevoegen
Laat de paddestoelen even bakken tot ze bruin word, af en toe roeren (5 minuten)
Voeg uien, knoflook en tijm toe
Bak dit tot de uien glazig worden (8 minuten)
Voeg de kastanjes toe (hou 4 kastanjes apart)
Kook dit ca 5 minuten
Voeg de bouillon en water toe en laat aan de kook komen
Zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen
Doe de soep in een blender (kleine opening open en theedoek erover)
En draai tot de soep een iets dikke zachte vloeistof (ca 1 minuut)
Giet door een zeef en doe weer in de pan
Breng op smaak met zout en peper
Laat de soep weer zachtjes heet worden en giet de room erbij
Haal van het vuur
Smelt een lepel boter in een koeken pan
Snij de 4 kastanjes en 4 paddestoeltjes in plakjes
Bak ze even in de boter tot ze bruin zijn (3 a 4 minuten)
Serveer de soep in kommen of een bord
Garneer met de gebakken paddestoeltjes en kastanjes en de tijmblaadjes

Bron: Martha Stewart

1 opmerking:

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne