zondag 2 september 2012

Basisrecept Rosti


Rosti:

Het aardappelgerecht uit Zwitserland....
Lekker knapperig en makkelijk
Geen moeilijk gerecht...
Zo lang je de vlam laag houd zodat de aardappelkoek langzaam gaar en bruin word
 en niet zwart en rauw van binnen
Bovendien kun je er naar eigen smaak allerlei aan toevoegen
Denk aan spekjes, kruiden zoals peterselie, tijm, salie
Of zalm of stukjes gebraden kip
Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd

Ingrediƫnten:

2 grote aardappels
1 klein uitje
1 eetlepel bloem
1 ei
2 eetlepels creme fraiche
peper & zout & nootmuskaat
1/2 eetlepel boter
1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiden:

Maak het aardappelmengsel
Klop het ei met de creme fraiche mooi los in de mengkom.
Pel het uitje en hak en snipper het.
Doe het in de kom.
Schil de aardappels, verwijder de pitten en rasp ze grof.
Roer ze direct door het ei/creme fraiche mengsel, want aardappel verkleurt meteen.
Roer een afgestreken eetlepel bloem door het mengsel.
Voeg peper, zout en nootmuskaat toe, roer nog eenmaal.
Zet een koekenpan op het vuur
Doe er een vlamverdeler onder want het moet langzaam bakken
Smelt de boter in de pan met de olie
Schep het aardappelmengsel erin en maak de bovenkant glad
Zet het vuur vrij laag.
Laat hem langzaam garen ca 25 minuten per kant.

TIP:

Om de rosti te keren kun je een bord invetten met olie
Leg dit op de rostipan en keer alles gelijk om
Zet de pan weer op het vuur en laat de rosti vanaf het bord in de pan glijden
Doe GEEN deksel op de pan, daar word de rosti slap van
Laat de rosti heel langzaam gaar worden.


Je kunt ook kleine rostirondjes maken
Schep daarvoor een lepel van het aardappel mengsel in de koekenpan
Laat bruin worden en flip ze over
Is de andere kant gaar en bruin doe de rosti dan in een schaal
Houd ze warm in de oven tot serveren


.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne