zondag 11 november 2012

Honing Soya Kip


Honing Soja Kipfilet

Het is waar.....
De reclame van "kip, het meest veelzijdige stukje vlees"
Want je kunt er zoveel mee,
Gepaneerd, gebakken, gerookt,in salades, bij groente`s of pasta.
Noem maar op....
Deze gemarineerde kip is ook erg lekker
En zeker de moeite waard
Ook lekker voor op de bbq (gaar de kip dan al voor)



Ingredienten:

Voor de marinade:
1/4 cup honing
1/3 cup lichte soja saus
1/2 theelepel verse peper
4 knoflook teentjes (fijn gehakt)
1 eetlepel geraspte gember

Voor de kip:
4 kippenborststukken (vel eraf)
bosuitjes

Bereiden:

Doe de ingredienten voor de marinade in een kom
Roer alles goed door elkaar
Voeg de kip toe en hussel goed door
Zet de kip afgedekt met huishoudfolie in de koelkast
Laat de kip marineren minstens 8 uur liefst een hele nacht
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed een bakblik met aluminium folie
Leg de kip erop
Bak de kip in ca 45 minuten bruin en gaar
Warm de over gebleven marinade op op een laag vuurtje
Bestrijk de kip af en toe met de warme marinade (om de 10 minuten)
Leg de kip op een schaal
Strooi er gesnipperde bosui over

Lekker met rijst en/of noedels
(maak dan de dubbele hoeveelheid marinade)
Maar ook lekker in een kipsalade.
Of met couscous met abrikozen.

Bron: Rock Recipes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne