donderdag 3 januari 2013

Santa Fe Kip


Slow Cooker Santa Fe Chicken
Na al het gekokkerel met de feestdagen is makkelijk koken aan de beurt
De slowcooker doet het meeste werk....
Je hebt er geen omkijken naar
s`Morgens in de cooker en s`avonds is het gerecht klaar
Makkelijk en terwijl je daar niet naar omkijkt heb je tijd om de kerstspullen op te ruimen
Of gewoon even tijd voor jezelf te nemen

De slowcooker is ook ideaal voor stamppotten, sauzen en soepen
Dit recept heb ik ooit eens op internet gevonden,
Weet je van wie het is....stuur me dan even een mailtje

Ingredienten:

750 gram kipfilet
1 pondsblik tomatenblokjes
1 blik rode kidney bonen
1 blik mais
1/4 cup koriander (fijn gehakt)
1 rode ui (fijn gesnipperd)
1/2 liter kippenbouillon
3 lenteuitjes (in ringetjes)
4 knoflookteentjes (uit de knijper)
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gerookte paprikapoeder
Zout & Peper

Bereiden:


Doe in de slowcooker alle ingredienten behalve de kip
Wrijf de kip in met zout
Leg de kip boven op de ingredienten in de slowcooker
Zet de slowcooker op hoog voor 6 uur of....
Op laag voor 10 uur
een half uur voor serveren de kip eruit halen
Snijd de kip in stukjes en doe weer in de pot
Breng verder op smaak indien het nodig is
Serveer met rijst en een pittige salade


Bron: Internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne