zaterdag 16 maart 2013

Ovenschotel met Feta en Bladerdeeg


Ovenschotel met Feta

Een leuk gerecht om de mini pannetjes voor te gebruiken
En met champignons erdoor word het nog lekkerder
Lekker met stokbrood en een salade van tomaat en komkommer

Ingredienten:

200 gram feta 
200 gram rundergehakt 
1 zure appel (bijvoorbeeld Granny Smith) 
4 plakjes bladerdeeg 
1/2 dl slagroom 
2 uien 
1 teentje knoflook 
Tijm 
Oregano 
Kaneel 
Paprikapoeder 
Cayennepeper 
Zout 
Scheutje olijfolie 

Bereiding:

Snijd de uien in ringen, pers de knoflook en fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. 
Voeg het gehakt toe en braad het al roerend aan. 
Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd hem in blokjes en voeg die bij het gehakt.
Voeg de kruiden toe: niet te zuinig, het moet een pittig gerecht zijn. 
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal (of verdeel het over kleine eenpersoons pannetjes)
Prak de feta met een vork en meng de slagroom erdoor. 
Verdeel het fetamengsel over het gehakt.
Laat het bladerdeeg ontdooien en leg ze over de kleine pannetjes als deksel
of leg de plakjes op elkaar als je een grote ovenschaal gebruikt
Rol ze uit tot een lap met het formaat van de schaal.
Bedek het gerecht met het deeg. 
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4-5). 
Plaats de schotel of pannetjes op een rooster in het midden van de oven 
en laat het gerecht daar 20 minuten bakken (tot het deeg goudbruin kleurt).



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne