dinsdag 19 maart 2013

Reuben Quiche


Reuben Quiche


Toen ik deze Quiche bij Kevin van Closet Kitchen zag was ik erg nieuwsgierig....
De Reuben sandwich kende ik wel maar in Quiche vorm was ik het nooit tegengekomen
Het lijkt me een lekkere Quiche dus mag het recept niet ontbreken,
De amerikaanse corned beef is anders dan wat hier onder die naam verkocht word
Pastrami is een beter alternatief (A.H.vleeswaren) of pekelborst
Neem dan een dikke plak en snij het zelf  klein
Zorg dat er geen vet aan het vlees zit en dan moet het zeker lukken

Ingredienten:

2 cups roggebrood kruimels (of Oberlander kruimels)
1/4 cup Zwitserse kaas (Emmentaler of Gruyere fijn geraspt)
1 & 1/2 cup corned beef (in kleine stukjes)
3 eetlepels boter
1/2 cup zuurkool (uitgeknepen en fijn geknipt)
1 cup zwitserse kaas (Gruyere of Emmentaler grover geraspt)
4 eieren
1 cup koffieroom
2 eetlepels Russische Dressing

Bereiden:

Verwarm de oven voor op  220 graden celsius
Mix de roggebrood de zwitserse kaas en de boter
Doe dit in een taartvorm en druk aan
Bak de bodem in de voorverwarmde oven ca. 5 a 7 minuten
Tot de bodem goudbruin gaat gaat kleuren
Haal de vorm eruit en zet de oven lager op  190 graden celsius
Mix de corned beef, zuurkool, zwitserse kaas door elkaar 
Klop de eieren en de koffieroom samen goed door
Giet bij de corned beef mengsel
Roer goed door en giet in de bodem van de taartvorm
Bak dit nog 25 a 35 minuten in de voor verwarmde oven van 190 graden
Tot de quiche goudbruin is en in het midden bijna gaar is maar nog wobbelig aanvoelt

TIP:
Rooster een paar sneden roggebrood of obelander
Draai ze in de blender tot grove kruimels voor de bodem
Knijp de zuurkool heel goed uit,desnoods in een schone theedoek


Serveer de quiche met Russische of Thousand Island Dressing en een groene salade




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne