zaterdag 27 april 2013

Whoopie Pie`s


 Whoopie Pie`s

De naam is al grappig...
Whoopie Pie....
Het zijn een soort koekjes met een vulling ertussen
Net zo als een macaroon
Het koekje zelf zit tussen een cakeje en een  koekje in.
En je hebt hier ook verschillende smaken in.
Net als de vulling...je kunt er mee expirimenteren
Tot je je eigen Whoopie hebt ontdekt.

Ingredienten:

125 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
2 cups suiker
1/2 theelepel fijn zeezout
2 grote eieren
1 & 1/2 theelepel vanille extract
1 & 1/2 theelepel zuiveringszout
1 cup karnemelk
1 & 3/4 cup bloem
3/4 cup cacaopoeder
3/4 cup kokend water
Whoopie Pie Filling (recept onderaan)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Beboter twee muffinblikken
Bekleed ieder vormpje met bakpapier
(ik zet er cupcake vormpjes in)
Klop de boter met de suiker op tot een creme (2 a 3 Minuten)
Voeg zout, eieren en vanille extract toe
Klop door tot het is opgenomen
Meng in een kleine schaal de zuiveringszout en karnemelk
Voeg bloem en karnemelkmengsel bij het eimengsel in gedeeltes
Begin met de bloem en eindig met de bloem
In een grote kom de cacao met het kokende water mengen tot zacht mengsel
Voeg het beslag toe en klop tot soepel deeg
Vul ieder muffinvormpje met 1/4 cup beslag
Zet het muffinblik in de oven en bak voor 9 minuten
Haal het blik uit de oven en roteer de pan (voorkant naar achter)
Zet het blik weer in de oven en bak tot ze gaar zijn (9 minuten)
Laat iets afkoelen en haal ze uit het blik
Laat helemaal afkoelen op een rek en verwijder bakpapier (of cupcakevormpjes)
Bak er meer tot het beslag op is.
Doe 1/4 cup pievulling op de onderkant van de muffin
Zet de onderkant van een andere muffin erop om whoopiepie`s te maken

Whoopie Pie Vulling

Ingredienten:

250 gram ongezouten boter (kamertemperatuur)
2 cups poedersuiker (gezeefd)
1 pot marsmellow creme
2 theelepels vanille extract

Bereiden:

Klop de boter met de suiker op tot een lichte creme (ca 3 minuten)
Voeg de vanille extract en de marshmellow creme toe
Mix alles door tot een geheel
Zet even opzij tot gebruik

Bron: Martha Stewart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne