dinsdag 21 mei 2013

Bourgondische Kip met Bruin Bier


Bourgondische Kip met Bruin Bier 

Op mijn foon heb ik enige app`s met recepten
Ook een app van Vrouw (Telegraaf)
De ene dag staat er een spreuk of een grappige foto
Maar er staan soms ook heel lekkere recepten bij
Dit is er 1 van...lekker met krieltjes en een salade
Maar rijst past er ook best bij

Ingrediënten:

400 gram champignons
2 eetlepels boter
125 gram zilveruitjes
125 gram spekreepjes
2 eetlepels olijfolie
zout en vers gemalen zwarte peper
4 kippendijen
1 flesje bruin bier
100 ml kalfsfond

Bereiden:

Borstel de champignons schoon. 
Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes. 
Snij de champignons in vieren. 
Verhit 2 el boter in een hapjespan en bak hierin de champignons samen met de uitjes en de spekreepjes gaar.
Bestrooi de kip met zout en peper. 
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen bruin aan iedere kant. 
Voeg de champignons en spekreepjes toe aan de kip en blus het geheel af met bier. 
Laat de kip 20 minuten stoven.
Voeg de fond toe en laat enigszins inkoken totdat er een lichtgebonden saus ontstaat. 
Haal van het vuur en klop een klontje boter door de saus.


Bron:Telegraaf:  Vrouw Culinair

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne