zondag 2 juni 2013

Ciabatta met Biefstuk, Tomaten en Mosterd Cranberry Dressing


Ciabatta met Biefstuk, Tomaten en Mosterd Cranberry Dressing

Dit is een lekker receptje voor een lunch of een picknick
In plaats van biefstuk kun je ook rosbief gebruiken of gebraden kipfilet
En osseworst lijkt me ook best lekker.....


Ingrediƫnten:

4 biefstukjes (ca. 90 gram per stuk)
2 tomaten ( in plakjes gesneden)
50 gram waterkers
1/2 rode ui ( in dunne plakjes gesneden)
1 ciabattabrood (doormidden gesneden en vervolgens in 4 porties verdeeld)
Olijfolie
Peper & Zout

Voor de mosterd-cranberrydressing:

1 & 1/2 eetlepel olijfolie
2 theelepels witte wijnazijn
2 theelepels grove mosterd
1 eetlepel cranberrysaus


Bereiden:

Sla de biefstuk met een vleeshamer totdat deze zeer dun geworden is, 
Wrijf deze vervolgens in met olie en kruid het vlees naar smaak met peper en zout. 
Verhit een koekenpan op hoog vuur. 
Bak de biefstuk per 2 stuks gedurende 30 seconde per zijde of totdat deze naar uw wens gegaard zijn. 
Laat de gebakken biefstuk gedurende 3 minuten rusten voordat u deze in reepjes snijd.
Meng de ingrediƫnten voor de dressing met 1 eetlepel kokend water en kruid deze naar smaak.
Vul het brood met tomaat, waterkers, ui, biefstukreepjes 
Verdeel wat van de dressing over elke portie voordat je dit heerlijke lunchgerecht serveert


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne