maandag 20 januari 2014

Granaatappel Kaki Salade met Honing Balsamico Vinaigrette


Granaatappel Kaki Salade met Honing Balsamico Vinaigrette.

Deze salade ziet er kleurrijk uit. 
En is met stokbrood en kop soep vooraf een  gezonde lunch
deze salade komt hier vaker op tafel.



   Ingredienten

 De salade:

1/4 cup pecan noten (geroosterd)
1/2 cup granaatappelpitjes (ca 1 & 1/2 granaatappel)
6 cups gemengde sla (radichio, botersla, rucola, veldsla)
2 kaki`s
2/3 cup ui (gesneden in dunne plakjes)
1 kleine avocado (in plakjes)
1/3 cup feta (verkruimeld)
1 flinke kipfilet (gebraden of gerookt in stukjes of plakjes)

Voor de vinaigrette:

 1/4 cup granaatappelsap
1 eetlepel balsamic azijn
1 eetlepel honing
2 theelepels olijfolie
zout

Bereiden:

Rooster de pecannootjes in een koekenpan tot ze bruin en geroosterd zijn.
Doe ze op een bord om af te koelen.
Haal de zaadjes uit de granaatappel en vang het sap op.
Maak de sla schoon en doe in een kom
Snij de ui en de avocado in plakjes en leg op de sla
Neem de 2 kaki`s maak ze schoon en snijd ze in kwarten en ieder kwart in 4 a 5partjes.
Leg op de sla
Voeg de feta en de kip toe en de granaatappelpitjes.
Zet alles even koel weg.

Vinaigrette:

In een kleine kom alle ingredienten voor de vinaigrette doen
Klop alles goed door elkaar
Breng op smaak met zout en eventueel peper

Giet de vinaigrette over de salade 
Hussel alles door elkaar.
Je kunt de kip weglaten als je deze salade als bijgerecht wil eten.    


1 opmerking:

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne