woensdag 19 maart 2014

Bokkenpootjes


Bokkepootjes

Dit koekje bestaat uit 2 lagen met banketbakkersroom of jam ertussen.
Gemaakt met gemalen amandelen waardoor het  koekje knapperig is.
Als je het recept ziet denk je pfff moeilijk
Nee hoor...het is vrij simpel en zo lekker.
Maak er maar veel want ze zijn zo op.




Koekjesbeslag

200 gram eiwit
225 gram suiker
1 snufje zout
175 gram amandelpoeder
75 gram poedersuiker
1 vanillestokje
40 g bloem
3 eetlepels geschaafde amandelen

Banketbakkersroom

1 vanillestokje
250 ml melk
50 gram suiker
2 eidooiers
1 eetlepel bloem

Botercrème

250 gram zachte boter
60 gram poedersuiker
250 gram banketbakkersroom

Garneren
Gesmolten chocolade

Bereiden:

Biscuit:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. 
Klop de eiwitten, suiker en een snufje zout tot stijve pieken. 
Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. 
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. 
Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. 
Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. 
Spuit bokkenpootjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. 
Bak de bokkenpootjes 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen.

Banketbakkersroom:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. 
Breng in een pan de melk met het vanillemerg, het uitgeschraapte stokje en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door en verwijder het vanillestokje. Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur garen. Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Botercrème 
Draai de boter met de poedersuiker luchtig en roer de banketbakkersroom erdoor. 
Schep de crème in een spuitzak. 
Spuit op de platte kant van de helft van de koekjes botercrème en druk er voorzichtig een koekje tegenaan.

Tempereren
Smelt de chocolade en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. 
Strijk de chocolade met een paletmes uit tot hij circa 26 ºC is en roer hem door de resterende chocolade. 
Dompel de uiteindes van de bokkenpootjes door de chocolade en laat ze opstijven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne