woensdag 13 januari 2016

Winterse Witlof Salade



Winterse Witlof Salade

Met Witlof kun je zoveel doen....
Vooral als een salade, met allerlei toevoegingen kun je iedere keer een bijzondere salade maken.
In deze salade zit appel, maar peer of mandarijnpartjes is ook heel lekker.
Laat de ham weg en prak er hard gekookte ei door.
Bestrooi met bieslook.....
Je kunt er alle kanten mee op.

Ingrediënten:


2 liter koud water
6 stronkjes witlof
1 theelepel basterdsuiker
2 eetlepels azijn, verdeeld
1 eetlepel Dijon mosterd
6 eetlepels olie
150 gram Comté-kaas, in blokjes gesneden of Bleu Cheese
100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
250 gram walnoten, gehakt
2 appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden

Bereiden:

Doe 2 liter koud water, een eetlepel basterdsuiker en een eetlepel azijn in een grote kom. 
Voeg de witlofstronkjes toe en roer af en toe.
Meng in een andere grote kom de mosterd en de laatste eetlepel azijn. 
Voeg geleidelijk de olie toe.
Giet de witlof af en snijd in dunne reepjes. 
Voeg deze vervolgens toe aan de dressing. 
Voeg de kaas, ham, walnoten en de in blokjes gesneden appel toe. 
Meng goed en serveer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne