maandag 8 februari 2016

Warme Geitenkaasjes met Honing


Warme Geitenkaasjes met Honing

Ingredienten:

4 geitenkaasjes (klein)
1 stronkje witlof
1 handje veldsla 
4 pitloze druiventrosjes, groene 
4 eetlepels citroenvinaigrette
2 eetlepels honing, vloeibare


Bereiden:

Verwarm de grill.
Snipper het stronkje witloof fijn en maak meteen aan met de citroenvinaigrette .
Spoel de druiven, rist ze af en dep ze goed droog. 
Snij ze doormidden en ontpit ze. 
Bestrijk de geitenkaasjes met de honing. 
Zet ze onder de hete grill tot de honing lichtjes karamelliseert.
Verdeel de veldsla, het witloof en de druiven over de borden. 
Leg er een warm geitenkaasje bij. 
Serveer meteen

Vinaigrette:

Vinaigrette is een klassieke dressing die over sla wordt gegoten. 
Het wordt gemaakt met een mengeling van 3/4 olijfolie en 1/4 wijnazijn of citroen 
waar vervolgens verse tuinkruiden, 
 wat mosterd, enkele kappertjes en knoflook aan toegevoegd wordt.
Breng op smaak met peper en zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne