maandag 14 maart 2016

Hartig Eiertaartje


Hartig Eiertaartje.

Ingrediƫnten:

2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 tomaat
1 eetlepel peterselie (of bieslook (vers of diepvries))
4 eetlepels geraspte kaas
4 plakjes ham (bijv. serranoham)
2 eieren (M)
versgemalen zwarte peper

Keukenspullen
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm, ingevet

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200 °C. 
Ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken 
(dat voorkomt dat het deeg erg bol komt te staan). 
Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen. 
Beetje peper erboven malen. 
Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien. 
Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham
 (deze fungeren als 'bakring' voor ei). 
Rest van kaas over ham verdelen. 
Voorzichtig ei boven ham breken, dooier moet heel blijven en mooi in midden liggen. 
Ovenschaaltje op rooster in midden van oven zetten en ca. 15 min. bakken, tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant. 
Schaaltje uit oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit bakje nemen. 
Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper. 
Direct serveren.

                                                            Bron: Allerhande





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne