dinsdag 1 mei 2018

Bananen Caramel Saus


Bananen Caramel Saus.

Heerlijk over ijs, vla en in trifles
Maar super lekker in combinatiemet deze cupcakes

Ingredienten:

240 ml water
400 gram suiker
2 bananen (fijn gemaakt)
120 ml slagroom
1 theelepel vanille extract

Bereiden:

Doe suiker en water in een pan of steelpan
Breng aan de kook op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost
Laat het mengsel inkoken tot het lichtbruin kleurt (niet roeren)
Dit kan even duren
Zet het vuur niet hoog
Is het mengsel lichtbruin haal het dan van het vuur en voeg de  bananenmoes toe,
Blijf roeren tot het borrelen stopt
Zet weer op middelhoog vuur tot het een mooie amberbruine kleur heeft
Haal van het vuur en voeg de slagroom toe
Blijf roeren tot het mooi vermengd is (het kan flink borrelen dus voorzichtig)
Voeg de vanille extract toe.
Doe de caramelsaus in een hittebestendige pot en laat volkomen afkoelen voor gebruik.
De saus dikt nog in tijdens het afkoelen.
Je kunt de saus tot 2 weken in de koelkast bewaren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne