vrijdag 2 augustus 2019

Gestoofde Kippendijtjes met Tutti Frutti, Rode Kool en Rijst


Gestoofde Kippendijtjes met Tutti Frutti, Rode Kool en Rijst

Ingredienten:

6 takjes tijm
3 eetlepels boter
400 gram kipdijfilets
150 ml appelsap
150 gram tuttifrutti
1 kaneelstokje
300 gram Lassie Pandanrijst (Extra Vezels)
1 grote pot rodekool met stukjes appel of rode kool met appeltjes uit het vriesvak

Optioneel:
2 pastinaken, geschild

Bereiden:

Haal de blaadjes van de tijmtakjes. 
Verhit de boter. 
Bestrooi de kip met zout en peper en bak rondom goudbruin. 
Blus af met het appelsap en voeg tijmblaadjes, tuttifrutti en het kaneelstokje toe. 
Stoof de kip afgedekt in ca. 20 min. gaar.
 Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak.
Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op het etiket.
Verdeel de rijst en rodekool over 4 borden, schep de kip met tuttifrutti ernaast en de jus erover.

Tip:
 Lekker met geroosterde pastinaak! 
Snijd pastinaak in lange partjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruip met 2 eetlepels olie en rooster ze in een voorverwarmde oven van 210 °C in 25 min. gaar.

Bron: Lassie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne