Meloen Salade van Jeroen
Heerlijk een frisse salade
Niet bedoeld als dessert
Met geroosterd stokbroodje een heerlijke maaltijd
Hier blijf je van eten...
Ingredienten
1 kleine watermeloen
1 meloen (cavaillon)
1 netmeloen
1 granaatappel
1 bos rucola
olijfolie
pijnboompitten
50 gram bellota ham (Iberische ham)
100 gram frambozenazijn
walnotenolie
1/4 bosje basilicum
200 gram feta
Bereiden:
Snijd de watermeloen in vier stukken en verwijder de groene schil.
Snijd de meloen verder in blokjes.
Snijd de cavaillon en de netmeloen doormidden en verwijder de pitjes met een lepel. Haal bolletjes uit de twee meloenen met een parisiennelepel.
Zet de uitgeholde meloenen aan de kant om straks te vullen met de salade.
Doe de bolletjes meloen met de stukken watermeloen in een diepe mengschaal.
Snijd de granaatappel in twee en klop met een vijzelstamper of een gelijkaardig voorwerp op de halve vruchten.
Zo haal je er de zaden makkelijk uit.
Vang ze op in een kommetje.
TIP
Hoe rijper de granaatappel, hoe beter dit trucje werkt.
Doe de zaden van de granaatappel bij de meloen.
Bewaar de schaal in de koelkast.
Was de rucola en laat uitlekken.
Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur en rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de bellota ham in fijne stukjes.
Doe ze bij de meloen.
Besprenkel rijkelijk met notenolie en frambozenazijn.
Voeg ook de geroosterde pijnboompitten en de rucola toe.
Scheur er de blaadjes basilicum in stukjes over.
Meng de salade goed door elkaar.
Vul de uitgeholde meloenhelften met de salade.
Verkruimel er de feta over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne