vrijdag 7 april 2023

Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing

 


Quiche met Geitenkaas, Walnoten, Spek en Honing 

Heerlijk...ik ben gek op hartige taarten en quiche`s
Met een kommetje soep vooraf en een salade erbij,
een volledige maaltijd
Koel wit wijntje of rose erbij
Yummieeeee

Ingrediënten:

 Bladerdeeg om het bakblik mee te bekleden 
(ik heb vers bladerdeeg van `tante Fanny` gebruikt, maar losse bladerdeeg vellen kan ook)
150 gram zachte geitenkaas 
(mag ook geitenkaas met honingsmaak zijn)
 6 plakjes ontbijtspek
handje vol walnoten
3 eieren
1 bosui in dunne ringetjes
2 eetlepels creme fraiche
2 eetlepels honing
Zout & peper

Bereiden:

Bekleed het ingevette bakblik met bladerdeeg.
 Bewaar wat bladerdeeg om over de bovenkant in repen te leggen.
Leg 3 plakjes ontbijt op de bodem van het bladerdeeg en verkruimel de geitenkaas er over heen.
 Hak de walnoten in grove stukken en verdeel tweederde van de walnoten over de bodem. 
Sprenkel de honing over de geitenkaas en de walnoten. 
Leg hier boven op de andere plakjes ontbijtspek.
Klop in een kom de eieren los, doe daarbij de gesneden bosui, 2 eetlepels creme fraiche, beetje zout en versgemalen peper.
 Meng dit goed door elkaar.
Giet het eiermengsel over de geitenkaas heen.
Leg hier overheen de reepjes bladerdeeg. 
Bestrijk de reepjes met een losgeklopt ei. 
Strooi hierover nog de overgebleven walnoten.
Zet het voor circa 30 minuten in de oven en serveer warm.

Serveertip
Lekker met een simpele salade van bijvoorbeeld rucola sla

Bron: Smulweb


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne