zondag 13 januari 2013

Kerrierijst met Cranberry & Walnoot


Kerrierijst met Cranberry & Walnoot 

Voor dit rijstrecept kun je je eigen voorkeur voor rijst gebruiken,
Dus, witte, wilde, bruine of een andere rijstsoort
Zolang de rijst maar gekookt is.
Een vegetarisch gerecht....
maar een geroosterd kippepootje smaakt er ook prima bij.
Lekker met een groene salade of komkommersalade

Ingredienten:

5 cups gekookte rijst 
2 eetlepels olijfolie
3 a 4 knoflookteentjes (geperst)
2 theelepels gedroogde tijm
klontje boter
2 eetlepels kerriepoeder
2 theelepels sojasaus
2 eetlepels water (of bouillon)
1/2 cup gedroogde cranberry`s
1/2 cup walnoten (grof gehakt)
Zout & peper uit de molen
Peterselie om te garneren

Bereiden:

Rooster de walnoten in een droge koekenpan
Roer ze geregeld, als ze bruin zijn op een schotel laten afkoelen
Verwarm de olijfolie in de koekenpan
Voeg de knoflook,tijm en boter toe
Verwarm alles tot het goed vermengd is en de boter gesmolten (1/2 minuut)
Voeg de gekookte rijst toe en schep goed door
Voeg de kerriepoeder,sojasaus en water/bouillon toe
Roer goed door
Voeg meer water of bouillon toe als de rijst te droog is
Laat alles goed warm worden
Voeg de cranberry`s en de walnoten toe
Kruid met peper en zout
Garneer met verse peterselie
Serveer direct




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne