donderdag 10 januari 2013

Zalm Cakes



Zalm Cakes.

Met een simpele kruidensaus smaken deze zalmcakejes echt lekker
Als lunch met frietjes of ciabattabrood
Maar ook als hapje tussendoor....




Ingredienten:

Voor de zalmcakes:
2 pond graatloze zalm filets
Zout & peper uit de molen
1 theelepel tabasco
1/2 cup broodkruimels
1/3 cup verse platte peterselie
1/4 cup mayonaise (light)
1/4 cup dyon mosterd
2 grote eieren (lichtjes geklopt)
2 eetlepels vers citroensap

Voor de kruidensaus:
1/4 cup mayonaise (light)
1/4 cup zure room
2 eetlepels verse citroensap
2 theelepels gehakte peterselie, dille of koriander
Zout & peper uit de molen

Kies uit 1 van deze toevoegingen:
3 eetlepels ramenas (potje)
2 eetlepels kappertjes (gehakt)
1 theelepel tabasco
2 eetlepels jalapenopepers (potje, fijn gehakt)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op  200 graden celsius
Leg de vis op een bakplaat
Kruid de vis met zout & peper
Rooster ze in de oven tot ze gaar is ca. 15 a 20 minuten
Laat ze compleet afkoelen
Dep de vis droog met keukenpapier
Breek de zalm in kleine stukjes
Doe in een grote kom de ui, broodkruim en peterselie
Voeg de mayonaise, mosterd, eieren, citroensap en de zalm toe
Kruid met zout en peper en 1 van de  toevoegingen
Mix alles voorzichtig door elkaar tot het goed gemengd is
Verdeel in 8 porties
Maak er platte ballen van
Leg ze op een bakblik wat met folie is bekleed
Zet ze in de koelkast voor ca 30 minuten

Maak in de tussentijds de kruidensaus
Meng de ingredienten voor de saus door elkaar
Kruid met peper en zout

Maak een grillpan heet en grill de zalmcakes tot ze lichtbruin zijn (6 a 8 minuten)
Serveer ze met de kruidensaus

 Bron: Martha Stewart

3 opmerkingen:

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne