donderdag 24 januari 2013

Southern Cobb Salade




Southwestern Cobb Salade

Deze salade oogt niet alleen lekker en mooi
Maar is ook reuze handig...
Alle ingredienten worden apart in hoopjes of op een lijntje op een platte schaal gelegd
Iedereen neemt van alles wat op zijn bordje
Je kunt deze salade nog aanvullen met andere ingredienten zoals tomaat,olijven,aardappelsalade.
Keus genoeg voor iedereen


INGREDIENTEN:

Kip Marinade:

1/4 cup vers limoensap (2 a 3 limoentjes)
1/4 cup olijfolie
1/4 cup sojasaus
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel rode pepervlokken (fijn gemaakt)
3 a 4 kipfilets

Zwarte Bonen Salsa:

1 blik zwarte boontjes (afgespoeld en uitgelekt)
1/2 ui (gesnipperd)
1/4 cup koriander (gehakt)
1 eetlepel olijfolie
Gele Paprika Salsa
1 gele paprika (schoongemaakt en in stukjes
1 tomaat (zaadjes verwijderd en fijn gehakt)
1 potje olijven (fijn gehakt)
1/2 ui (gesnipperd)

Avocado Salsa:

2 rijpe avocado`s (schoongemaakt en in blokjes)
Sap van 2 limoentjes
1/4 cup koriander (fijn gesneden)
1/2 theelepel komijn
1/4 theelepel cayenne peper

4-5 grote eieren
6 a 8 plakken bacon
1 romeinse sla ( gewassen en in kleine stukjes gescheurd)

Green Goddes Dressing

1/2 cup mayonnaise
1/2 cup zure room
2 eetlepels karnemelk
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel worcestershiresaus
1 bosje bieslook (geknipt)
2 bosuitjes (fijn gesneden)
2 eetlepels koriander (fijn gehakt)
2 eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
1/2 theelepel verse peper
1 snufje cayennepeper

Bereiden:

Doe de ingredienten voor de kipmarinade in een schaal
Voeg de kip toe en laat marineren in de koelkast
Minstens een uur maar een hele nacht is beter
Maak een grillpan heet en grill de kipfilets tot ze bruin en gaar zijn
Laat afkoelen en snij de kipfilets in blokjes
Zet opzij
Zet de eieren op met koud water
Breng aan de kook
Laat 10 minuten koken
Spoel de eitjes onder de koude kraan tot ze koud zijn
Pel de eitjes en hak ze in stukjes
Zet opzij
Bak de bacon tot ze knapperig is
Leg de plakjes op keukenpapier om uit te druipen
Verkruimel ze als ze koud zijn
Zet opzij
Doe alle ingredienten voor de gele paprika salsa in een kom
Hussel alles goed door elkaar
Kruid met peper & zout
Zet opzij
Doe in een andere kom de zwarte boontjes met de ui en koriander
Doe er de olijfolie over en kruid met peper & zout
Zet even opzij
Doe voor de avocado salsa alles in een kom
Kruid met zout & peper
Hussel voorzichtig door elkaar
Zet opzij

Green Goddes Dressing

Hussel voor de dressing alle ingredienten door elkaar
Breng op smaak met peper en zout

Op een grote schaal de romeinse sla neerleggen
Schep de kip in het midden van de sla in een streep
aan iedere kant schep je een streep van de gele paprika salsa, zwarte boontjes salsa, avocado salsa, eieren, bacon
Zet de schaal op tafel en serveer de green goddess dressing apart erbij
Met een paar vleestangen kun je van allerlei op je bordje nemen en er de dressing over gieten
Geef er stokbrood of ciabatta bij


Bron: NYTIMES


2 opmerkingen:

  1. is dat 2de spek? ik zie het niet goed, ik eet geen vlees, dus de kip gaat eruit maar de rest.... yammie!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is bacon Janine..
    Je kunt ook een vegetarische versie maken
    Dan laat je het vlees eruit en doe je er kaas bij en nog wat goente.
    Het is een heerlijke salade.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne