donderdag 21 maart 2013

Paashaas Broodjes


Paashaas Broodjes

Deze paasbroodjes mogen niet ontbreken op de paastafel,
Vooral met kinderen leuk om te maken
Ze kunnen de paashaas met allerlei versieren
Denk aan vruchtenhagelslag of tumtummetjes, 
Kijk eens bij een taarten of cupcakewinkel 
versierspul voor cake kun je er goed voor gebruiken.

IngrediĆ«nten: 

500 g broodmix
25 g boter
1 el suiker
12 rozijnen
6 eieren
1 ei losgeklopt
Bakplaat en bakpapier

 Bereiden:

Warm de oven voor op 200 graden celsius.
Maak met de broodmix, de boter en de suiker een deegje. 
Verdeel het in zes gelijke stukken. 
Vorm van elk stuk een paashaas met lange oren, armpjes en voetjes.
Druk op de plaats van de oogjes twee rozijntjes in het deeg.
Teken ter hoogte van de monden met een mes enkele snorharen.
Druk nu op de plaats van de buik een ei en vouw de de armpjes over het ei.
Leg de haasjes op het papier op de bakplaat en dek ze af met een vochtige doek. 
Laat de haasjes een kwartiertje rijzen op een warme plaats.
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
De haasjes in de oven laten bakken voor ongeveer 25 minuten.


Bron: Internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne