vrijdag 17 mei 2013

Bienenstich



Bienenstich


Ingredienten:

100 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram suiker
5 eieren
paneermeel
1/2 liter slagroom
1 zakje vanillesuiker
geschaafde amandelen
400 gram kersen (zonder pit)
poedersuiker

Bereiden:

Klop de eieren met 100 gram suiker en de vanillesuiker gedurende 10 minuten.
Schep het meel erdoor (niet mixen)
Vet een bakblik in en strooi er paneermeel in
Giet het overtollige eruit.
Doe het beslag in de vorm
Strooi er de amandelen over
Bak de taart 50 minuten op 160 graden en laat hem afkoelen op een rek
Snijd hem in twee lagen.
Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker.
Verdeel de helft van de slagroom over de onderste taarthelft,
leg de kersen erop en daarop weer de tweede helft van de slagroom.
Leg de bovenste taarthelft erop en bestrooi de taart met poedersuiker.


Bron: Worldcook

1 opmerking:

  1. Hoi Jeanne,
    Hoe groot is het bakblik wat je hiervoor gebruikt?? Hij ziet er heerlijk uit.. groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne