zondag 30 juni 2013

Bieten Salade met Geitenkaas


Bietensalade met Geitenkaas

Ik vind bietjes als salade het lekkerst
Er zijn vele versies van een lekkere salade
Deze maak ik al jaren op deze manier
Je kunt ook de kaas weglaten als je daar niet van houd
Of fetakaas gebruiken i.p.v. geitenkaas
Zilveruitjes en fijn gesnipperde augurk erdoor is ook lekker
Rucola is ook niet verplicht maar is lekker en staat leuk 


Ingredienten:

500 gram bietjes
150 gram geitenkaas (feta mag ook)
1 Sjalot (fijn gesnipperd)
Walnoten (optioneel)
Een handvol rucola

Dressing:

2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout
1 a 2 flinke eetlepel mayonaise

Bereiden:

Klop alles voor de dressing door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Zet even opzij.
Maak de bietjes schoon en rasp ze (grove rasp of snij ze in kleine blokjes)
Snipper het sjalotje fijn
Doe dit bij de bietjes
Verbrokkel de geitenkaas (of feta)
Doe dit ook bij de bietjes
Doe de dressing erover en hussel dit voorzichtig door elkaar
Rooster de walnoten even in de koekenpan
Laat ze afkoelen
Doe de rucola in een schaal
Schep er het bietenmengsel over
Strooi er de geroosterde walnoten over (niet persee nodig)

Foto: Internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne