woensdag 31 juli 2013

Paddestoelen Risotto met Spinazie


Paddestoelen Risotto met Spinazie

Risotto is echt niet moeilijk te maken,
Zo gebeurd...je moet er alleen in blijven roeren voor het aanbranden
Maar dan heb je ook een lekker maaltje
Salade erbij en klaar is Klara en......vegetarisch

Ingredienten:

250 gram kastanjechampignons 
1 ui
3 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst (arborio)
2 groentebouillontabletten
250 ml kookroom 
300 gram verse spinazie 
150 g boerenkaas 

Bereiden:

Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. 
Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de ui 1 minuut. 
Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. 
Los de bouillontabletten op in 500 ml heet water, 
Voeg de hete vloeistof beetje bij beetje toe aan de rijst,
Laat de vloeistof  geheel opnemen  door de rijst, voordat je er een nieuwe schep bij doet
Roer dan de room erdoor.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de champignons hierin in 5 minuten bruin. 
Schep de champignons en de spinazie door de risotto. 
Verhit dit in enkele minuten. 
Verdeel de risotto over vier borden. 
Schaaf dunne plakjes van de kaas en verdeel deze over de risotto.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne