vrijdag 3 januari 2014

Kerrie Spruitjes.


Kerriespruitjes. 

Heerlijk...spruitjes.
deze versie van het kleine kooltje is erg lekker.
Door het toevoegen van de prei en champignons weer iets heel anders.
Lekker met aardappelpuree en een stukje kip of een balletje gehakt.

Ingrediënten:

500 g spruitjes (schoongemaakt)
2 eetlepels olie  
1 grote ui, fijngesneden  
150 gram katenspek (in reepjes) 
1 dunne prei (gewassen en in ringetjes)
250 gram champignons (in plakjes) 
3 tenen knoflook (geperst )
1 eetlepel kerriepoeder  
1 theelepel grove mosterd  
1 theelepel sambal naar keuze  
4 takjes verse tijm  
50 ml slagroom

Bereiden:

Kook de spruitjes 10 minuten voor. 
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin. 
Voeg de prei, de champignons en de knoflook toe en fruit even mee. 
Voeg de kerrie, de mosterd, de sambal en een scheutje water toe. 
Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groentemengsel. 
Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe. 
Lekker met rijst of couscous.

Tip!
Liever een wat mildere sambal? 
Sambal badjak bevat gebakken uien en is minder geconcentreerd dan sambal oelek.


2 opmerkingen:

  1. Hoi Jeanne,

    Ja,een gerecht met spruitjes wat bij dochterlief én bij mij al jaren favoriet is uit de Allerhande, en het blijft lekker!!!

    Fijn weekeind en lieve groet!!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeker weten Ger...wij eten het ook vaak dus dan moet het op het bloggie verschijnen (vind ik):-)

    BeantwoordenVerwijderen

Hallo....
Leuk dat je een reactie achterlaat.
Vergeet je niet je naam te vermelden
Hopelijk tot ziens....
Groetjes.....Jeanne