Kerriespruitjes.
Heerlijk...spruitjes.
deze versie van het kleine kooltje is erg lekker.
Door het toevoegen van de prei en champignons weer iets heel anders.
Lekker met aardappelpuree en een stukje kip of een balletje gehakt.
Ingrediënten:
500 g spruitjes (schoongemaakt)
2 eetlepels olie
1 grote ui, fijngesneden
150 gram katenspek (in reepjes)
1 dunne prei (gewassen en in ringetjes)
250 gram champignons (in plakjes)
3 tenen knoflook (geperst )
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel sambal naar keuze
4 takjes verse tijm
50 ml slagroom
Bereiden:
Kook de spruitjes 10 minuten voor.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin.
Voeg de prei, de champignons en de knoflook toe en fruit even mee.
Voeg de kerrie, de mosterd, de sambal en een scheutje water toe.
Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groentemengsel.
Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe.
Lekker met rijst of couscous.
Tip!
Liever een wat mildere sambal?
Sambal badjak bevat gebakken uien en is minder geconcentreerd dan sambal oelek.
Bron: Allerhande 12 - 2007
2 reacties:
Hoi Jeanne,
Ja,een gerecht met spruitjes wat bij dochterlief én bij mij al jaren favoriet is uit de Allerhande, en het blijft lekker!!!
Fijn weekeind en lieve groet!!
Ger
Zeker weten Ger...wij eten het ook vaak dus dan moet het op het bloggie verschijnen (vind ik):-)
Een reactie posten