Amandelboter 3 smaken Van noten kun je heerlijke smeersels maken Denk maar aan pindakaas... Hieronder 3 recepten voor Amandelboter Echt eens proberen Fluitje van een cent Net als zelf pindakaas maken.... Voor ieder smeersel heb je 2 cups nodig amandelen nodig Hieronder nog een filmpje hoe je de amandelmelk maakt. Ingredienten:
2 cups mandelen
2 a 3 eetlepels honing
1 theelepel kaneel
2 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
1 + eetlepel amandel of kokosolie Bereiden: Voor de Amandelboter:
Doe in een keukenmachine of blender de 2 cups amandelen
Laat 10 minuten draaien op hoge snelheid
De amandelen zijn eerst korrelig, maar word steeds fijner
Schraap de wanden af en laat weer draaien tot je een mooie pasta heb gekregen
Doe dit in een potje
Voila...nr 1 is klaar.... Voor de Honing Kaneel Amandelboter:
Voeg de honing en kaneel toe
Laat alles nog even draaien
Doe dit in een potje
Nr 2 is ook klaar..... Voor de Chocolade Amandelboter
Voeg honing, zout, cacaopoeder toe
Voeg zoveel kokosnoot of amandelolie toe als nodig is
Om een smeerbare pasta van te maken
Begin met 1 eetlepel
Als de chocolade amandelboter goed is in een potje doen.
‘Poké’ betekent ‘dwars in stukjes snijden’ en de naam slaat op de blokjes rauwe vis die in een kom (bowl) samen met rijst, groenten, fruit en overige smaakmakers worden geserveerd.
Deze bowl is uitgebreid met Bettine geitenkaasbolletjes
Het ziet er prachtig uit, maar belangrijker nog is dat het ook nog eens een heerlijke smaakcombinatie is.
Ingrediënten
Voor 2 personen:
125 gram sushirijst of bruine rijst
Bettine geitenkaas bolletjes naturel
2 eetlepels rijstazijn
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel kristalsuiker
150 gram super verse zalmfilet
1/2 mango
1 avocado
1/2 komkommer
1 bosui
zwarte sesamzaadjes
eetbare bloemen (Eatme) (optioneel)
1 eetlepel suree sriracha chili sauce
2 eetlepels mayonaise
Meng de Suree Sriracha chili sauce met de mayonaise en je sriracha mayo is gereed.
Bereiden:
Kook de rijst zoals op de verpakking staat
Laat na het koken, de bruine rijst of de sushirijst afkoelen tot kamertemperatuur.
Verhit de rijstazijn met zout en kristalsuiker in een pannetje en giet dit over de sushirijst of over de bruine rijst.
Laat de rijst afkoelen.
Schil de avocado, mango en komkommer en snijd samen met de zalm in blokjes van dezelfde grootte.
De zalmfilet moet in de lengte in plakken gesneden worden en vervolgens tegen de draad in in reepjes of blokjes gesneden worden.
Plaats de geitenkaasbolletjes, avocado, mango, komkommer en zalm bovenop de rijst. Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes en ringetjes bosui.
Om je Poké bowl af te maken kun je deze garneren met enkele eetbare bloemen.
Serveer de Poké Bowl met een schaaltje sriracha mayo.
Note:
Ik ben niet zo van echt rauwe vis eten..(behalve haring)