Quiche met Prei en Geitenkaas
Heerlijk....met een frisse salade een heerlijk lunch gerecht
En met kommetje soep vooraf en stokbroodje een lekker zomerse maaltijd
Ook lekker is het om de geitenkaas te mengen met walnoten.....
Druppel er dan wat honing over als je de kaas en walnoten op de prei doet
Hou verder het recept aan.
Ingredienten:
230 gram bladerdeeg
25 gram boter
2 flinke preien
100 gram zachte, verse geitenkaas
2 eieren + 1 dooier
2 dl crème fraîche
bosje verse bieslook
25 gram geraspte gruyère kaas
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200°C
Leg het deeg in de vorm, prik het flink in met een vork en bak het 10 minuten
Zet de oven nu op 175°C
Snijd de prei in ringetjes,1/2 cm
Smoor de prei 5 minuten in de boter
Laat afkoelen
Klop de eieren los met de crème, de fijngeknipte bieslook, p en z.
Snijd de geitenkaas in blokjes
Verdeel de prei over de bodem, verdeel de geitenkaas erover en giet het eimengsel eroverheen.
Strooi de gruyère erover en bak 30 à 35 min.
TIPS:
Serveer de quiche warm.
Kan ook als lunchgerecht voor 3 à 4 personen.
Doe bakpapier in de vorm, je krijgt de quiche er dan heel makkelijk uit.
Zorg dat de oven voorverwarmd èn op temperatuur is, voordat je de bodem voorbakt. Gebruik liefst een metalen vorm.
Zorg dat je prei niet te nat is, eventueel afgieten.
Je kunt ook nog een laagje paneermeel op de bodem strooien voordat je de prei toevoegt.
Bron: Smulweb