Pittige, Zoete, Aziatische Gehaktballetjes
Deze oosterse gehaktballetjes smaken ook erg lekker als hapje bij de borrel
Ze zijn ook lekker om in een tortilla te doen met sla, bosui, tomaatje en chilisaus.
Ingredienten:
1/2 cup water
1/2 cup soja saus
2 eetlepels rijst azijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel chili knoflooksaus (of meer)
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel gember (geraspt)
750 gram kalkoen gehakt
1/4 cup & 1 eetlepel bosuitjes (gesnipperd)
1/3 cup grove brood kruimels (geroosterd)
1 ei (licht geklopt)
1 eetlepel soja saus
1/4 cup champignons (fijn gehakt)
1 eetlepel gember (geraspt)
2 theelepels chili knoflook saus
zout & peper
1 Eetlepel plantaardige olie
Sesamzaadjes (geroosterd)
Tip:
Bewaar gember in de vriezer
Voor gebruik kun je de gember zo raspen
Bereiden:
In een kleine pan de eerste groep ingredienten husselen
Zet de pan op halfhoog vuur tot het kookt
Zet het vuur laag en laat sudderen tot het is gereduceerd en dikker is geworden.
Terwijl de saus staat te pruttelen de 2de groep ingredienten in een kom doen
Hou een eetlepel ui apart
Hussel alles goed door en maak er balletjes van 3 a 4 cm doorsnee
Verwarm de olie in een koekenpan op halfhoog vuur
Doe de balletjes erin en bak ze bruin in ca 6 minuten
Rol ze om zodat ze overal even bruin zijn
Zet het vuur laag en voeg de balletjes bij de saus toe
Laat 5 a 10 minuten sudderen tot de saus de balletjes bedekken
De balletjes moeten gaar zijn.
Serveer ze heet over rijst met paksoy strooi de sesamzaadjes en de ui ringetjes over de balletjes en de rijst
I.P.V. Rijst kun je ook Mie gebruiken
Bron: Sunny Side Up