Macaroons
Macaroons zijn koekjes gemaakt van amandelen en eiwitten
En gevuld met overheerlijke creme of mousse
Je kunt de macaroons in verschillende kleuren en smaken maken
En geloof me....ze zijn heerlijk
Verschillende durven het niet aan om macaroons te maken
Omdat het ingewikkeld zou zijn
Maar als je niet probeert....word het ook nooit wat
En het valt reuze mee
En is je eerste baksel mislukt
Geen nood.....
Vreemde model koekjes smaken net zo lekker
En even ademhalen en opnieuw beginnen
Iedere kok is niet geboren met een michelinster op zak
Daar gaat ook een hoop probeersels en mislukkingen vooraf
Gewoon de macaroons maken.....
Succes...
200 gram eiwit op kamertemperatuur (ca. 4 a 5 eieren)
100 gram suiker220 gram witte gemalen amandelen
400 gram poedersuiker
Klop de eiwit met de suiker tot stijve pieken.
Als je de kom omkeert moet het eiwit erin blijvenGebruik je kleurstof dan kan dit nu erbij
Doe in een kom de gemalen amandelen
Voeg de poedersuiker toe en meng het mengsel nog een minuut.
Voeg het amandelen-poedersuiker mengsel aan het eiwit toe met behulp van een houten lepel.
Roer het voorzichtig zodat je het eiwit zo min mogelijk breekt.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Vul een spuitzak met het mengsel en spuit kleine rondjes op het bakpapierZet ze in de oven, maar laat de deur op een kier met behulp van een houten lepel
Bak ze voor 10-15 minuten
De macaroons mogen niet bruin worden
Laat ze afkoelen
Als de koekjes zijn afgekoeld de koekjes vullen
Doe de vulling in een spuitzak
En spuit op de helft van de koekjes een beetje van de vulling
Druk het 2de koekje erop
Leg ze op een mooie schaal
Ganache Mousse:
Ingredienten:
115 gram extra bittere chocolade
60 ml melk
125 ml slagroom
Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie in een kom.
Voeg de melk toe. Laat het even afkoelen. Klop de slagroom hard op.
Spatel de slagroom in de chocolade en laat het mengsel in de koelkast afkoelen.
Witte chocolademousse
Ingredienten:
250g witte chocolade
1/2 blaadje gelatine55 gram yoghurt
150ml room
20g suiker
Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie en laat kort afkoelen.
Week de gelatine in koud water tot ze zacht is. Roer de yoghurt door de vloeibare chocolade.
Knijp de gelatine goed uit.
Verwarm 2 el slagroom in een kleine pan en los de gelatine hierin op.
Roer de slagroom door de chocoladecrème.
Klop de resterende slagroom met de suiker stijf en roer alles door de crème.
Giet de mousse in schaaltjes en laat minstens 4 uur op een koude plek rusten.
Aardbeienmousse:
Pureer wat aardbeien.
Bewaar wat witte chocolademousse en meng het samen met de gepureerde aardbeien.
Bron:Internet