Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Macaroons

Macaroons

Macaroons zijn koekjes gemaakt van amandelen en eiwitten
En gevuld met overheerlijke creme of mousse
Je kunt de macaroons in verschillende kleuren en smaken maken
En geloof me....ze zijn heerlijk
Verschillende durven het niet aan om macaroons te maken
Omdat het ingewikkeld zou zijn
Maar als je niet probeert....word het ook nooit wat
En het valt reuze mee
En is je eerste baksel mislukt
Geen nood.....
Vreemde model koekjes smaken net zo lekker
En even ademhalen en opnieuw beginnen
Iedere kok is niet geboren met een michelinster op zak
Daar gaat ook een hoop probeersels en mislukkingen vooraf
Gewoon de macaroons maken.....
Succes...

Ingredienten:
200 gram eiwit op kamertemperatuur (ca. 4 a 5 eieren)
100 gram suiker
220 gram witte gemalen amandelen
400 gram poedersuiker

Bereiden:
Klop de eiwit met de suiker tot stijve pieken.
Als je de kom omkeert moet het eiwit erin blijven
Gebruik je kleurstof dan kan dit nu erbij
Doe in een kom de gemalen amandelen
Voeg de poedersuiker toe en meng het mengsel nog een minuut.
Voeg het amandelen-poedersuiker mengsel aan het eiwit toe met behulp van een houten lepel.
Roer het voorzichtig zodat je het eiwit zo min mogelijk breekt.
Verwarm de oven voor op 100 graden.
Vul een spuitzak met het mengsel en spuit kleine rondjes op het bakpapier
Zet ze in de oven, maar laat de deur op een kier met behulp van een houten lepel
Bak ze voor 10-15 minuten
De macaroons mogen niet bruin worden
Laat ze afkoelen
Als de koekjes zijn afgekoeld de koekjes vullen
Doe de vulling in een spuitzak
En spuit op de helft van de koekjes een beetje van de vulling
Druk het 2de koekje erop
Leg ze op een mooie schaal


Vullingen voor Macaroons:

Ganache Mousse:

Ingredienten:
115 gram extra bittere chocolade
60 ml melk
125 ml slagroom


Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie in een kom.
Voeg de melk toe. Laat het even afkoelen.
Klop de slagroom hard op.
Spatel de slagroom in de chocolade en laat het mengsel in de koelkast afkoelen.

Witte chocolademousse

Ingredienten:
250g witte chocolade
1/2 blaadje gelatine
55 gram yoghurt
150ml room
20g suiker

Bereiden:
Smelt de chocolade au bain marie en laat kort afkoelen.
Week de gelatine in koud water tot ze zacht is.
Roer de yoghurt door de vloeibare chocolade.
Knijp de gelatine goed uit.
Verwarm 2 el slagroom in een kleine pan en los de gelatine hierin op.
Roer de slagroom door de chocoladecrème.
Klop de resterende slagroom met de suiker stijf en roer alles door de crème.
Giet de mousse in schaaltjes en laat minstens 4 uur op een koude plek rusten.

Aardbeienmousse:
Pureer wat aardbeien.
Bewaar wat witte chocolademousse en meng het samen met de gepureerde aardbeien.


Bron:Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Soezen


Soezen

Soezen zijn zo gemaakt
Het lijkt een bewerkelijk deeg maar dat valt echt mee
Je kunt grote soezen (roomsoezen of moorkoppen) ermee maken
Of  kleine soesjes (waar je weer een toren mee kunt maken)
En eclairs, de langwerpige soes
En je kunt ze vullen met banketbakkersroom, slagroom en fruit
En dat ze lekker zijn hoef ik niet te vertellen.....



Voor het deeg:

75 gram bloem (gezeefd)
60 gram boter
snufje zout
100 ml water
3 eieren (m)

Voor de vulling:

500 ml slagroom
60 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker (bijv. Dr. Oetker)

Bereiden:

Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius 
Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (ca. 1 minuut).
Haal de pan van het vuur.
Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
Verdeel het beslag met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat;
Laat voldoende tussenruimte tussen de soezen, ze rijzen tijdens het bakken.
Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.
Laat de soezen afkoelen.
Je kunt de soezen vullen met banketbakkersroom of geklopte slagroom
Klop met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf.
Snijd of knip de soezen door en vul ze met de banketbakkersroom.
Of doe de slagroom in een spuitzak en vul hier de soezen mee
Bestrooi de soezen met poedersuiker
Of met chocolade glazuur:

Chocoladeglazuur :
100 gram poedersuiker
10 gram cacao
enkele druppels water

Glazuur maken:
De poedersuiker en de cacao vermengen,
zeven en onder goed roeren druppel voor druppel water toevoegen tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
Het glazuur zo dik maken dat je het met een vochtig mes kunt uitstrijken.
Het glazuur ± 5 min. blijven roeren tot het gaat glimmen

Op de website van Koopmans staat een filmpje
Je kunt daar naar een filmpje kijken over soezendeeg maken


Foto`s: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Minipannetje Witlof met Spek en Blauwaderkaas


Minipannetje Witlof met Spek en Blauwaderkaas

Ingredienten

600 gram witlof (in brede repen)
1 eetlepel olijfolie
75 gram magere spekblokjes
peper en zout
125 gram blauwe aderkaas (verbrokkeld)
2 eetlepels gedopte walnoten

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verhit de olijfolie in een koekepan
Bak hierin de reepjes spek krokant
Voeg de witlof toe en bak 5 minuten mee onder af en toe omscheppend
Voeg peper en zout naar smaak toe
Verdeel de witlof over 4 minipannetjes
Bestrooi ze met de kaas
Zet de pannetjes (zonder deksel) 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is
Bestrooi met de walnoten
Lekker bij gebakken aardappeltjes en varkensbraadworst

TIP:
Druppel uit de oven balsamicoazijn over de pannetjes en bestrooi met verse tijmblaadjes



Bron: Minipannetjes van Cook en Co

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gesauteerde Spruitjes


Gesauteerde Spruitjes


Ingredienten



1 eetlepel olijfolie (virgin)
1 eetlepel boter
500 gram spruitjes (schoongemaakt en dun geraspt)
4 dunne plakjes prosciutto (in stripjes)
1/2 cup kerstomaatjes
1 citroen (sap)
1 eetlepel maanzaadjes
peper & zout

Bereiden:

Verwarm een koekenpan op midden vuur
Doe de prosciutto in de pan en bak ze uit tot het knapperig is
Haal uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel het
Doe olie en boter in de koekenpan en verhit dit
Spruitjes in de pan enlaat ze ca 6 minuten in de pan tot ze beetje gaan bruinen
Roer af en toe
Voeg de tomaten en het citroensap toe
Breng op smaak met peper en zout laat nog 2 minuten sauteren



Voeg de prosciutto en de maanzaadjes toe
Roer alles goed door


Bron: Bevcooks

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cranberry Chili Gehaktballetjes

 Cranberry Chili Mini Gehaktballetjes

Uit de slowcooker


Ingredienten:

2 pond rundergehakt
1 en 1/4 cup Broodkruimels
2 eieren
1/3 cup peterselie ( fijn gehakt)
3 eetlepels gehakte ui
Zout en peper
1/2 cup ketchup
2 eetlepels bruine suiker
1 pot cranberry saus (door zeef gewreven)
1 fles chili saus

Bereiden:

Het gehakt met de eieren, peterselie, uien en peper en zout vermengen
Gebruik een eetlepel om balletjes uit het gehakt te scheppen
Rol ze in ronde balletjes
Vermeng de ketchup met de cranberrysaus, chili saus en de bruine suiker
Verwarm alles in een pannetje
Giet het mengsel in de slowcooker
Doe er voorzichtig de balletjes in.
Deksel op de pan
Zet op laag en laat 8 uur pruttelen

Serveer ze met een beetje Cranberry Chilisaus


Bron:Veryculinary

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GadoGado


GadoGado

Gado Gado is niets anders dan een gemengde salade
Bedekt met pindasausdressing
Het is een traditioneel Indonesisch gerecht
Maar is in Maleisie ook populair
Voor de salade kun je allerlei groente`s gebruiken
Je kookt ze knapperig en laat het afkoelen
De pinda zijn lekker als ze geroosterd zijn in de koekenpan


Ingredienten

Rijst
350 gram tofoe (in blokjes)
225 gram tempeh (in strips van 1/2 cm)
200 gram sperciebonen
250 gram tauge
300 gram witte kool(geschaafd)
1 komkommer (in julienne gesneden)
5 hardgekookte eieren (in kwarten)
1 limoen
Olie om te bakken
Pindasaus
Kroepoek
Seroendeng

Pindasaus:
Hier staat mijn pindasaus
Of maak je eigen pindasaus
Vermeng limoensap door de pindasaus naar smaak
Zodat het iets frisser van smaak word

Bereiden:
Zet de tofu in een marinade
Marinade voor Tofoe
Meng voor deze Aziatische tofu marinade
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels rijstwijn of sherry
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels sinaasappelsap
1 eetlepel bruine suiker

Doe alles in een kom.
Doe hier de plakjes tofu bij.
Meng de tofu goed door de Aziatische marinade en laat de tofu gedurende minimaal 30 minuten marineren.
Bak hierna de tofoe in de koekenpan ca 5 minuten
Doe de overgebleven marinade bij en laat sudderen tot de marinade dikker word
Bak de tofu en tempeh in de olie tot ze goudbruin zijn
Laat op keukenpapier uitlekken

Blancheer de sperciebonen voor 3 minuten
Koel ze in ijswater en laat ze in vergiet uitlekken
Doe dit ook met de kool
Laat ook goed uitlekken
Dep desnoods met keukenpapier

Blancheer de tauge voor ca 20 minuten
Doe ze ook in ijswater en laat goed uitdruppen

Neem een mooie schaal en leg alle groente erop
Leg hierop de eieren
Overgiet het geheel met de pindasaus

TIP:
Serveer met rijst, kroepoek en seroendeng
Je kunt er ook gekookte koude aardappeltjes en blaadjes sla bij doen

Bron: Foto`s Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Seroendeng


Seroendeng

Ingrediënten

250 gram gemalen kokos
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
1 stuks ui
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 /2 theelepel djinten
2 stuks djeroekpoeroetblad
1 eetlepel assemwater
200 gram pinda's
zout en suiker naar smaak

Bereiden:

Snijd de ui en de knoflook zeer fijn.
Maak de kokos iets vochtig en doe alle ingrediënten behalve de pinda's in de koekenpan.
Zet op laag vuur en blijf constant roeren totdat de kokos lichtbruin is.
Doe er nu 1 eetlepel olie bij en blijf roeren totdat het geheel droog is en de kokos iets bruiner is
Doe er dan de lichtgebakken pinda's door en meng goed .
Laat afkoelen en doe dan pas een afgesloten bus.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Kaneel Siroop


Appel Kaneel Siroop

Ingredienten:

Voor 500 ml siroop:
3 pond appels
kaneelstokje
150 g suiker
300 ml appelsap
2 eetlepels honing

Bereiding:

Was de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.
Snijd ze in kleine stukjes.
Meng in vuurvaste kom de appels, suiker, kaneel en 300 ml water.
Kook ze tot ze zacht zijn - 15-20 minuten.
Zet het mengsel in fijne zeef en laat het sap uitlekken gedurende enkele uren (best 's nachts).
Meng sap met het appelsap.
Voeg de honing toe en kook op laag vuur aan vloeistof terug te brengen tot 500 ml .
Giet hete siroop in een schone fles en sluit de fles

De siroop kan worden geserveerd verdund met water en ijsblokjes, bubbelwijn of champagne.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Daging Rendang


DAGING RENDANG

Vandaag staat er een oosters gerechtje op tafel
Heerlijk met rijst en spercieboontjes
Met seroendeng, sate en kroepoek heb je een klein rijsttafeltje
Je kunt het naar eigen idee met andere oosterse gerechtjes uitbreiden

Ingredienten:

800 g doorregen rundvlees (in stukken )
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel (ca 2 cm fijngeraspt )
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel ketoembar
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepel citroensap of een stengel citroengras
2 eetlepel bruine suiker
2 dl warm water
1 rode peper
1 blikje kokosmelk
zout
olie

Bereiding:

Bak het vlees aan in de olie.
Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetl. warm water in een hakmolen tot een dikke pasta
Roer dit door het gebakken vlees.
Doe de gesneden ui in de pot.
Stoof even aan.
Doe het vlees hierbij
Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 eetl. citroensap (of citroengras) met het (warme) water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker.
Doe dit in de slowcooker
Laat ongeveer 8 uur op low stoven.

Serveertips:Lekker met rijst, komkommer en kroepoek

N.B.
Dit kan ook in een braadpan gestoofd worden

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Smorgas Taart


Smorgastaart

Een feestelijke taart
Je zou erzo in happen
Afgeleid van het Zweedse Smorgasbord
Wat niet anders betekent dan "open boterhammetjes"
En dat klopt.....
De mooie boterhammetjes,mooi versierd met van alles en nog wat
Net even anders dan broodje kaas
De taart is een luxe variant op het smorgasbord
En het lijkt mij super lekker
In het oorspronkelijke recept werden kippers gebruikt i.p.v. makreel
Maar met makreel lijkt het me erg lekker
O ja....de tippies heb ik er zelf bijgezet
Leek me wel handig
Waarom moeilijk als het soms makkelijk kan.....


Ingredienten:
Brood:
12 gram droge gist
500 ml (2 cups) water van 37 graden Celsius
2 theelepel zout
1 theelepel stroop
2 theelepel olie
165 gram (1 1/4 cup) broodmeel
380-450 gram (4 1/2 – 5 cups) bloem

Makreel Mousse:
400 gram schoongemaakte makreel 
100 ml ( 1/2 cup mayonaise)
100 ml ( 1/2 cup) slagroom

Cream Cheese mixture:

300 gram  cream cheese
300 ml (1 1/4 cup) zure room
1 theelepel zout
1/2 theelepel verse peper


Mosterd saus:

1 1/2 eetlepel suiker
1 1/2 eetlepel dijon mosterd
1 1/2 eetlepel milde mosterd
zout
100 ml ( 1/2 cup) olie

 
Garnering:

Gerookte zalm
Garnalen
1 hardgekookt ei
stukje komkommer (10 cm ) in plakjes
Radijsjes (in plakjes
Romeinse sla Geplukt)
Peterselie (gehakt)
Bieslook (geknipt)
Boter
Mineraalwater

Bereiden:

Brood:
Los de gist op in water
Voeg de olie, stroop, zout en broodmeel aan toe
Roer even door
Voeg de bloem toe
Kneed alle ingredienten goed door elkaar
Maak een bol en leg dat weer in de schaal en bedek met huishoudfolie
Laat 45 minuten rijzen op warme plaats
Kneed de bol weer goed door
Vet een ronde springvorm goed in
Maak van het deeg een ronde bol en plaats het in de springvorm
Duw de bol vlak en laat alles weer 45 minuten rijzen
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden celsius
Bak het brood in ca 35 minuten gaar
Laat afkoelen onder een schone theedoek


TIP:
Je kunt ook kant en klare broodmix gebruiken....

Makreel Mousse

Mix de makreel, mayonaise en room tot een zachte mengsel
Breng op smaak met peper en/of zout
Zet even opzij

Creme Cheese mengsel

Mix de creme cheese met de zure room
Kruid met peper en zout
Zet even opzij

TIP:

Knip er een paar sprietjes bieslook door

Mosterdsaus:

Zorg dat de ingredienten voor de mosterdsaus op kamertemperatuur is
Anders gaat het schiften
Mix de suiker en mosterd door elkaar
Druppel onder het kloppen de olie erbij
Kruid met zout indien nodig

TIP:
Beetje huiverig om zelf mosterdsaus te maken?
Koop dan een flesje kant en klare mosterdsaus

De taart maken:

Snij de korst van het brood en snij het brood in 3 lagen


Leg de eerste laag op een bord


Bevochtig de laag met mineraalwater
Bedek de laag met de makreel mousse en leg er de komkommerschijfjes op


Leg de 2de laag brood erop
Duw hem goed aan en bevochtig het met mineraalwater
Smeer boter op de laag en bedek met gerookte zalm (bewaar wat voor garnering)
Sprenkel wat mosterdsaus over de zalm
Doe er wat fijn gesneden romeinse sla overheen
Leg de volgende laag brood erop
Pers de broodlagen goed op elkaar
Bevochtig met mineraalwater
Smeer het creme cheese mengsel over de boven en zijkanten
De bieslook en gehakte peterselie vermengen en tegen de zijkant aan drukken
Versier de bovenkant met sla, ei, zalm, radijsjes en garnalen
Zet de taart in de koeling voor een paar uur
De smaken kunnen zo goed in het brood trekken



Bron: Saveur en Paninihappy (foto`s)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ranch Dressing


Ranch Dressing

Ik koop geen kant en klare saladedressings
Zo simpel is het...
Je maakt zo makkelijk je eigen dressing,
zonder alle toegevoegde rommel waarvan je niet eens weet wat het allemaal is
Het smaakt veel beter...is gezonder....en het is zo gemaakt
Mijn favoriet is wel Ranch Dressing
Een dressing die in Amerika veel gegeten word
Ook bij gegrild vlees (hamburgers)
Lekker fris en je kunt er allerlei aan toevoegen
( Hier bij de dressings staat ook the spicyvariant )
Probeer eens en voeg je eigen smaakjes toe

Ingredienten:

1/3 cup mayonaise
1/2 cup zure room of yoghurt of karnemelk
1 grote knoflookteen (fijn gehakt)
1 eetlepel vers gehakte dille
1 eetlepel verse peterselie (gehakt)
1 eetlepel bieslook (fijn geknipt)
1/2 theelepel zout
Vers gemalen peper

Bereiden:

Mix alle ingredienten doorelkaar
Breng op smaak met peper en zout
Bewaar ze in een glazen pot
In de koelkast is het een week houdbaar



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Warme Geitenkaasjes met Honing


Warme Geitenkaasjes met Honing


Ingredienten:

4 geitenkaasjes (klein)
1 stronkje witlof
1 handje veldsla 
4 druiventrosjes, groene
4 eetlepels citroenvinaigrette
2 eetlepels honing, vloeibare

Bereiden:

Verwarm de grill.
Snipper het stronkje witloof fijn en maak meteen aan met de citroenvinaigrette .
Spoel de druiven, rist ze af en dep ze goed droog.
Snij ze doormidden en ontpit ze.
Bestrijk de geitenkaasjes met de honing.
Zet ze onder de hete grill tot de honing lichtjes karamelliseert.
Verdeel de veldsla, het witloof en de druiven over de borden.
Leg er een warm geitenkaasje bij.
Serveer meteen

Vinaigrette is een klassieke dressing die over sla wordt gegoten.
Het wordt gemaakt met een mengeling van 3/4 olijfolie en 1/4 wijnazijn
waar vervolgens verse tuinkruiden,
peper en zout, wat mosterd, enkele kappertjes en knoflook aan toegevoegd wordt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten