Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Paddestoelen Risotto met Spinazie


Paddestoelen Risotto met Spinazie

Risotto is echt niet moeilijk te maken,
Zo gebeurd...je moet er alleen in blijven roeren voor het aanbranden
Maar dan heb je ook een lekker maaltje
Salade erbij en klaar is Klara en......vegetarisch

Ingredienten:

250 gram kastanjechampignons 
1 ui
3 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst (arborio)
2 groentebouillontabletten
250 ml kookroom 
300 gram verse spinazie 
150 g boerenkaas 

Bereiden:

Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. 
Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de ui 1 minuut. 
Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. 
Los de bouillontabletten op in 500 ml heet water, 
Voeg de hete vloeistof beetje bij beetje toe aan de rijst,
Laat de vloeistof  geheel opnemen  door de rijst, voordat je er een nieuwe schep bij doet
Roer dan de room erdoor.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de champignons hierin in 5 minuten bruin. 
Schep de champignons en de spinazie door de risotto. 
Verhit dit in enkele minuten. 
Verdeel de risotto over vier borden. 
Schaaf dunne plakjes van de kaas en verdeel deze over de risotto.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Groente in het Zuur


Groente in het Zuur.

Ingredienten:

3 cups witte azijn.
1 & 1/2 cups suiker
2 theelepels zout
1/2 theelepel mosterdzaadjes
1/2 theelepel selderijzaadjes
2 a 4 kleine rode chili`s  (optioneel )
1/8 theelepel koenjit (kurkuma)
1 & 1/2 cups verse dille
Schoongemaakte Groente

Bereiden:

Doe de eerste 7 ingredienten in een pan,
Breng aan de kook, roer af en toe tot de suiker is opgelost
Doe in de tussentijd de groente en dille in potjes
Giet de hete vloeistof in de potjes over de groentes
Ze moeten helemaal onder staan
Draai het deksel erop
Zet in de koeling tot het is afgekoeld en de smaken zijn in getrokken (2 uur tot 1 week)

Bron: Martha Stewart

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Komkommersalade met Zure Room en Dille Dressing


Komkommersalade met Zure Room Dille Dressing

Ik vind komkommer heerlijk...
Alleen ik eet het een hele week, het breekt me gewoon op
Nu hoorde ik dat er meer mensen daar last van hebben
Weet je een oplossing om dit te voorkomen?
Dan hoor ik dat graag...
Van deze komkommersalade haal ik de schil eraf
En de zaadlijsten eruit, dat schijnt ook te helpen....
Het smaakt al lekker, dus ben benieuwd of het helpt.

Ingredienten:

1/2 cup zure room
2 eetlepels verse citroensap
2 eetlepels verse dille (fijn gehakt)
Zout en Peper
4 tot 6 snoepkomkommertjes (geschild en in lengte gehalveerd en in dunne plakjes)

Bereiden:

Doe de zure room, citroensap en dille in een kom
Mix alles goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Voeg de komkommers toe en hussel het door elkaar
Dek de schaal af (anders ruikt en smaakt de inhoud van je koelkast naar komkommer)
Zet koel weg tot ca 2 a 4 uur


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Klassieke Citroen Limonade


 Klassieke Citroen Limonade

Goed koud gedronken met ijsblokjes,
Wil je geen suiker gebruiken om wat voor reden dan ook,
Neem dan een zoetstof.....
De hoeveelheid hangt van je smaak af.
Schenk een glas in en voeg daar de zoetstof aan toe.


Ingredienten:

20 citroenen (geperst)
2 cups fijne suiker
4 cups water
citroenschijfjes

Bereiden:

Pers de citroenen uit (3 cups)
Giet dit door een zeef in een glazen kan
Voeg de suiker toe
Roer tot de suiker is opgelost
Roer het water erdoor met een paar blokjes ijs.
Garneer met enige schijfjes citroen




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appelijs met Caramelsaus en Pecannootjes


Appelijs met Caramelsaus en Nootjes

IJs gaat er altijd wel in
En met het warme weer helemaal
Dit keer heb ik eens appelijs van Lisa geprobeerd
En het is erg lekker....vooral met de caramelsaus en nootjes
Word het gelijk een leuk dessert...


Ingredienten:

Voor de appelmoes

2 grote appels (geschild , van klokhuis ontdaan en in dunne schijfjes ) 
ca. 1/2 cup honing (of 2/3 cup suiker)
1 theelepel vanille extract
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel all spice (kruiden)
1/2 theelepel citroenrasp
1/8 theelepel zout

Voor het ijs

2 cups volle melk
1 eetlepel + 1 theelepel maizena
3 eetlepels cream cheese
1 & 1/4 cup slagroom
1/2 cup suiker
1 & 1/2 eetlepel maple syrup
1/2 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout

Voor garnering:
Pecannootjes

Bereiden:

Doe de appels met de ingredienten voor spiced appels in een pan
Zet op half hoog vuur en laat koken tot all het vocht is verdampd (ca 10 minuten)
Laat de appels afkoelen en zet in de koelkast om helemaal koud te worden
Meng in een klein kommetje 2 eetlepels melk met de maizena
Vul een grote kom met water en ijsblokjes
Klop in een andere kom de cream cheese los tot een zacht mengsel
Doe de melk in een pannetje
Voeg de suiker, maple syrup en het vanille extract toe
Zet het pannetje op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost (ca 4 minuten)
Doe van het vuur af het maizena mengsel erbij
Breng aan de kook tot het mengsel dikker is geworden (ca 1 minuut)
Haal van het vuur en roer alles goed door
Voeg dit mengsel bij de cream cheese, roer tot een glad mengsel
Voeg de zout toe en giet in een kom
Zet dit in de kom met ijswater
Roer af en toe tot het is afgekoeld (ca 20 minuten)
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine
Doe de laatste paar minuten de appelmoes erbij
Draai nog paar minuten en doe het ijs dan in een luchtdichte diepvriesdoos
Laat nog 2 a 4 uur in de vriezer staan voor het serveren

TIP:

Haal het klokhuis uit een appel en hol nog verder uit
Wrijf in met citroensap en vul de appels met het ijs
Zet de appels op een schoteltje
Giet er de caramelsaus over en sprenkel er gehakte pecannootjes over.

Bron: Lisa is Cooking

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Appel Crisps

Appel Crisps

De suikerstroop maakt echt een verschil voor deze appelcrisps
Ze worden glanzender en knapperiger
Het overgebleven suikerstroopje kun je gebruiken om thee te zoeten of om nog eens appelcrisps te maken


Ingredienten:

2 cups water
1 1/2 cups suiker
2 to 3 citroenen (sap)
2 kleine appels (gewassen en droog)

Bereiden:

Breng het water met de suiker zachtjes aan de kook.
Als de suiker is opgelost de pan opzij zetten om af te koelen
Snij met een scherp mes (mandoline is beter) de appel in hele dunne plakjes
(klokhuis moet in het midden zitten)
Haal de pitjes uit het klokhuis en besprenkel de appel plakjes met citroensap
Leg de appelschijfjes in de siroop en laat een paar uur staan
(een nacht is nog beter)
Verwarm de oven voor op 100 graden celsius
Haal de appelsschijfjes uit de suikersiroop
Laat ze iets uitlekken op keukenpapier of schone theedoek
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat in een enkele laag
Zet de plaat in de oven en bak voor ca 1 uur tot de schijfjes knapperig zijn
Laat afkoelen
Bewaar in een luchtdichte trommel of doos als ze zijn afgekoeld

TIP:Leg aan het uiteind iets zwaars op het bakpapier,
b.v. een lepel het krult dan niet om de appelschijfjes

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bonen in een zomers jasje


 Bruine Bonen in Zomers Jasje

Bonen is niet alleen iets voor van de winter,
Ook in de zomer kun je ze heerlijk eten
Maak er dan een zomers gerechtje van.
Je kunt er ook rijst doorheen doen als je de ham toevoegt
Als salade ook niet mis
Maak het recept dan tot de bonen zijn toegevoegd
Laat het koud worden en doe er blokjes kaas i.p.v. geraspte kaas door
Een dressing erover en klaar is je salade

Ingredienten:

400 gram wokgroente (Oosters of Chinese)
1 rood pepertje
2 tenen knoflook
1 groot blik bruine bonen (mag ook witte bonen wezen)
200 gram  geraspte boerenkaas (pittig belegen)
200 gram gerookte achterham (plakjes en in reepjes)
1 theelepel komijnpoeder
Peper & zout

Bereiden:

Doe de bruine bonen in een vergiet en spoel ze goed af
Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenrol
Pepertje schoonmaken en fijn snijden (verwijder de pitjes als het niet te heet moet wezen)
Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
Wokgroenten in de pan op hoog vuur in de wok even aanbakken
(3 à 4 minuten doorbakken.)
Bruine bonen erdoor doen met de komijn en de ham
Goed verhitten
Geraspte kaas erover, en deksel even op de pan totdat de kaas gesmolten is.
Lekker met komkommer/tomaat salade

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bananen Roomtaart

Bananen Room Taart

Ingredienten:

taartvorm 22 cm doorsnee
300 gram bloem
200 gram koude boter(in blokjes)
2 eetlepels suiker
1/2 theelepel zout
2 eetlepels ijswater

Voor de creme:

2 cups melk
2 eieren
2/3 cup suiker
1/2 cup bloem
1 theelepel vanille extract
3 bananen
citroensap
2 en 1/2 cup slagroom

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de bloem, suiker en zout in een keukenmachine en druk even op de pulse knop
Zodat alles goed vermengd is
Doe de koude boter erbij en pulse nogmaals tot er een grof geheel ontstaat
Voeg het koude water toe en pulseer tot een kruimelig geheel (niet langer pulseren dan 30 seconde)
Haal het deeg uit de machine en vorm een bal
Sla een beetje plat en verpak het in huishoudfolie
Leg in de koelkast voor minstens 45 minuten
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot een lap deeg (26 cm in doorsnee)
Rol de lap deeg luchtig om de deegroller en verplaats het naar het bakblik
De bodem en zijkanten zijn nu bedekt met deeg
Zet nog even 15 minuten koel weg
Prik in de bodem met een vork gaatjes
Leg er bakpapier in en vul met keramische bakkorrels (kookwinkel) of bonen
Zet in de oven en bak de taartbodem 25 minuten
Na 15 minuten het bakpapier met de korrels of bonen weghalen
Bak nog 10 minuten tot het deeg mooi goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Klop in een stevige pan de suiker en eieren samen met de melk
Zeef de bloem erin en klop tot een zacht mengsel
Zet op het vuur en blijf roeren zodat het niet gaat schiften
Als het kookt iets dikker laten worden
Haal van het vuur af en klop de vanille extract erbij
Bedek de bovenkant met huishoudfolie
(plat op het mengsel zo komt er geen vel op)
Laat volkomen koud worden
Klop de slagroom stijf
verdeel het mengsel in 2
Doe de koud geworden creme in een schaal en klop even goed door met de mixer
Schep voorzichtig de helft van de slagroom erdoor
Snij de bananen in schijfjes en besprenkel ze met beetje citroensap
Schep ze door het creme mengsel
Doe het cream mengsel in de gebakken taartvorm
Doe de over gebleven slagroom over de creme vulling heen
strijk het glad of maak er pieken op
Versier met overgebleven banaan en/of chocolade rasp


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten