Paddestoelen Risotto met Spinazie
Risotto is echt niet moeilijk te maken,
Zo gebeurd...je moet er alleen in blijven roeren voor het aanbranden
Maar dan heb je ook een lekker maaltje
Salade erbij en klaar is Klara en......vegetarisch
Ingredienten:
250 gram kastanjechampignons
1 ui
3 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst (arborio)
2 groentebouillontabletten
250 ml kookroom
300 gram verse spinazie
150 g boerenkaas
Bereiden:
Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de ui 1 minuut.
Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee.
Los de bouillontabletten op in 500 ml heet water,
Voeg de hete vloeistof beetje bij beetje toe aan de rijst,
Laat de vloeistof geheel opnemen door de rijst, voordat je er een nieuwe schep bij doet
Roer dan de room erdoor.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en bak de champignons hierin in 5 minuten bruin.
Schep de champignons en de spinazie door de risotto.
Verhit dit in enkele minuten.
Verdeel de risotto over vier borden.
Schaaf dunne plakjes van de kaas en verdeel deze over de risotto.