
Ingredienten:
350 gram verse zoete frambozen (gewassen) 
5 dl water 
sap van 1 citroen 
275 gram suiker 
100 gram witte chocolade 
2 dl slagroom 
Bewaar 50 gram frambozen voor garnering en pureer de rest door een zeef 
Meng de gepureerde frambozen met het water, citroensap en de suiker 
Dek de kom af en laat het mengsel in de koelkast ca 2 uur rijpen 
Maak ondertussen de chocolade mousse 
Smelt hiervoor de chocolade au bain marie 
Sla de slagroom half stijf en meng deze met de gesmolten chocolade 
Zet de mousse minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven 
Maak in de ijsmachine de sorbet volgens de gebruiksaanwijzing van de machine 
Of zet het mengsel in de vriezer en klop ieder half uur de frambozenmassa door tot de gewenste structuur bereikt is 
Serveer het ijs met de chocolade mousse en de verse frambozen 
Bron: Fun Food

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
Ben ik dit bloggie begonnen.
Hier vind je recepten en een babbeltje.
Heb je zelf een leuk recept?
Stuur het me op. ....
In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,
Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op
 
 Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....
Er kan altijd iets van je gading bijzitten.
Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten
Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes


voor.
Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar
Wijn is iets persoonlijks.....
Als ik wijn drink dan het liefst wit
En champagne vind ik niet te pruimen
Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.
Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....
Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.
Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij
Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden
Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....
te verkrijgen bij o.a.

Frambozenijs met witte chocolademousse
Pindakaas

Ingredienten:
250 gram gepelde pinda's zonder zout (geen vliesjes) 
1 eetlepel poedersuiker 
Maal de pinda's fijn in de keukenmachine. 
Voeg de suiker toe 
Laat de machine draaien tot de massa lekker smeuig is 
Bewaar in een schone pot in de koelkast. 
TIP: 
Voor crunchy pindakaas: 
Hak enige pinda`s fijn en roer door de pindakaas 
Voor chocolade pindakaas: 
250 gram pinda`s (ongezouten) 
1 volle eetlepel cacao 
2 eetlepels poedersuiker 
Laat dit draaien in de keukenmachine tot smeuige pasta 
Doe in schone pot en bewaar in koelkast (maar op brood is lekkerder natuurlijk :-))
Vanille Extract
1/2 fles wodka (mag ook rum of brandy wezen)
6 vanillestokjes (goeie..)
Bereiden:
Snij de stokjes in de lengte open
Schraap de merg eruit en doe in de fles met wodka
De stokjes mogen er ook in
Doe de dop erop en goed schudden
Laat het nu 6 weken staan en schud iedere dag even.
De vloeistof word steeds donkerder van kleur door de vanille.
Je kunt na de 6 weken de vloeistof zeven (is niet echt nodig)
En voila....de vanille extract is klaar
Op het moment staat hier ook weer een fles te rijpen
En het ruikt....heerlijk.
Ook leuk om in leuk flesje te doen en kado te geven.
Jeanne`s vlugklaar Tomatensoep
Ingredienten:
1 pot tomaten soep bouillon (helder)
2 zakjes fijne soepgroente (ah)
1 pond gehakt
1 zakje gehakt kruiden stroganof
1 ei
handje rijst of vermicelli
Bereiden:
Open de pot tomatensoep en doe in een pan
Plens er water overheen tot je ca 2 a 2 1/2 liter hebt
Zet de pan op het vuur en roer even door
Als de soep bijna kookt doe je de soepgroente erbij.
Gooi een handje rijst of vermicelli in de soep
Zet de soep laag en laat lekker pruttelen
Vermeng de gehakt met de kruiden en het ei
Maak er mooie knikkers van
Dan de balletjes bij de soep doen
Laat zachtjes pruttelen
Is de rijst en de balletjes gaar kun je de soep opdienen..
Lekker met kruidenstokbrood
Avocadosoep met bosuitjes en cashewnoten

Avocadosoep met lente/bosuitjes en cashewnoten 
4 personen 
2 rijpe avocado´s 
3 lente-bosuitjes 
100 gram cashewnoten 
1 liter kippenbouillon (van tablet) 
peper 
1 theelepel worcestersaus 
1 eetlepel citroensap 
1 eetlepel olijfolie 
1 deciliter slagroom 
geroosterd witbrood 
boter 
Halveer de avocado´s. 
Verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schillen. 
Pureer dit met de staafmixer of in de keukenmachine met citroensap . Hak daarna de noten fijn. 
Snipper de lente-bosuitjes en snijd het loof in ringetjes. 
Fruit de uitjes zonder loof in een soeppan. 
Giet de bouillon erbij, verwarm deze en voeg de avocado al roerend in gedeelten toe. 
Voeg de noten, peper en worcestersaus toe. 
Verwarm de soep tegen de kook aan. 
Schep het loof van de lente-bosuitjes en de slagroom erdoor en serveer het gerecht met geroosterd witbrood en boter.
Joke`s Stroganoffsaus

Ingrediƫnten:
Boter(eventueel roomboter)
1 ui grof gesneden
1/2 courgette in reepjes gesneden
1 rode paprika in reepjes gesneden
1 theel bouillonpoeder of 1/2 vleesbouillontablet
1 eetl paprikapoeder
tabasco
gemalen peper en gemalen zeezout naar smaak
champignons
ongeveer 2dl room
gedroogde bieslook of verse
1 borrelglas whisky
ongeveer 2 dl tomatenketchup
3 tenen knoflook (in het restaurant gebruikte ze knoflookpasta)
Worchestersauce
Bereidingswijze:
Laat de boter in de sauspan smelten en bak hier de uien in aan.
Doe de knoflooktenen door de knoflookpers erbij en bak even mee, en ook de champignons, paprika en de gourgette, en bak dit even aan, samen met de paprikapoeder.
Doe dan ook de tomatenketchup, tabasco en de bouillonpoeder erbij en breng dit aan de kook.
Doe de room erbij en laat aan de kook komen, eventueel wat water erbij doen.
Doe de whisky in een grote soeplepel en verwarm dit boven de gasvlam, en zodra het warm is de vlam erin laten komen (LET OP AFZUIGKAP UIT DOEN) doe dan gelijk de whisky bij de stroganoffsaus en laat alles zachtjes een paar minuten doorkoken.
De vlammatjes van de alcohol zie je geleidelijk verdwijnen.
Breng op smaak met gemalen zout en gemalen peper en tabasco en worchestersauce en doe de bieslook erbij.
Bron: Joke
Dank je wel Joke voor dit heerlijke recept.
Fijn dat ik het hier neer mocht zetten.
Makkelijke kip zoet/zuur

Ingredienten:
3 Kipfilets 
Eiwit 
Maizena 
2 potten Uncle Ben zoet/zuur met ananas
Paprikareepjes 
Rijst 
Klop het eiwit tot schuimige pieken
De kipfilet in reepjes snijden en door de eiwit en dan door de maizena halen. 
Maak de wok heet en doe er een laag olie in 
Bak de kipreepjes gaar en bruin 
Laat uitlekken op keukenpapier 
Als alle reepjes gebakken zijn doe je ze in een pan 
Doe de inhoud van de potten Uncle Ben erbij.
Bak de reepjes paprika en doe bij de saus 
Goed doorlaten warmen 
Proef even of je het niet te zuur vind...Doe er anders nog bruine suiker naar smaak bij 
Kook de rijst 
Doe de rijst op bord en een flinke schep kipzoetzuur mengsel 
Lekker met sla en komkommer
Jeanne`s Gerookte Kipsalade
Overschotje gerookte kip en een paar asperge`s lagen in de koelkast
Champignons waren er ook nog
De mandarijntjes had ik nog staan (even in dubio of ik ananas zou nemen)
Maar het werden de mandarijntjes
Whiskysaus had ik zelf gemaakt, maar je kunt heel goed de kant en klare potjes nemen van D & L
Die zijn zacht van smaak
Zo werd het heel verrassend een lekkere salade
En met enige garnering was het ook nog een leuk gezicht
Het was een schot in de roos .....
Het recept word nog steeds gevraagd
De salade is heerlijk bij bbq, picknick, lunch, of gewoon op een gezellige avond
Serveer het dan in mooie glazen
Voor een extra kik kun je wat druppels tabascosaus door de saus doen
Ingredienten
250 gram gerookte kip (in blokjes)
200 gram gekookte asperge`s (in kleine stukjes gesneden)
150 gram champignons (in plakjes)
1 blikje mandarijntjes (uitgelekt en droog gedept)
Bieslook (fijn gesneden)
1 potje whisky saus (D & L)
1 bekertje Creme Fraiche
sap van mandarijntjes
citroensap
zout en peper
enige slablaadjes
2 hardgekookte eieren
Bereiden:
Kook de champignons plakjes in een beetje water met citroensap (ca 2 a 3 minuten)
Giet ze in een vergiet en spoel ze af
Dep droog met keukenrol
Doe in een kom de kipblokjes, asperge`s, champignons en de mandarijnpartjes
Schep voorzichtig door elkaar
Doe een paar flinke eetlepels whisky saus in een kommetje
Doe er de halve hoeveelheid creme fraiche bij
Voeg 2 eetlepels mandarijnen sap toe
Klop dit door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Lepel dit over het kip asperge mandarijnen mengsel
Schep door elkaar
Leg op een platte schaal slablaadjes
Doe hier de kip aspergesalade op
Garneer met plakjes ei
Bestrooi met bieslook
Geef er crackers of stokbrood bij.
Tip:
Een blikje asperge`s kun je er ook voor gebruiken als er geen verse zijn
Bron: ikke
Kipsalade met mango en walnotensaus...

Ingredienten:
200 gram kipfilet, gesneden (vleeswaar) 
1 mango 
150 gram jong belegen kaas 
125 gram walnoten 
100 gram groene-, rode- of eikenbladsla 
2 eetlepels notenolie 
1 kleine ui 
1 eetlepel honing 
1/2 theelepel paprikapoeder 
enkele takjes peterselie 
50 gram croutons knoflook/kruiden 
3 eetlepels broodkruim 
1,5 deciliter kippenbouillon 
Snijd de kipfilet in reepjes. 
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Verdeel de kaas in blokjes. 
Meng de notenolie met honing en paprikapoeder. 
Pureer met de staafmixer of in de keukenmachine de walnoten met broodkruim, bouillon en gesnipperde ui tot een dikke saus 
Schik de kip, mango en kaas op de sla. 
Verdeel de walnotensaus erover en sprenkel de notenolie erop. 
Garneer met de croutons, peterselie en serveer er eventueel Focaccia 
brood bij.
Eton Mess
.
Eton Mess
Ingredienten:
100 ml slagroom (geklopt) 
4 witte of roze schuimpjes 
100 gram aardbeien (schoongemaakt en in kwarten) 
50 gram witte en rode bessen 
bramensaus (recept hieronder) 
Eton Mess is een engels gerecht dat op de kostschool Eton tijdens de traditionele "Fourth of June`s picknick geserveerd word 
Verdeel de slagroom over 4 glazen coupes 
Verkruimel er de schuimpjes grof over 
leg er eerst de aardbeien en dan de bessen op 
Tot slot de bramensaus erover 
Bramensaus 
200 gram schoongemaakte bramen 
50 gram suiker 
Zakje vanillesuiker 
Breng de bramen met de suiker en vanillesuiker aan de kook. 
Kook op middelhoog vuur 10 minuten 
Pureer eventueel met staafmixer en laat afkoelen
bron:kookboek
Aardbeiencreme.....
Ingredienten:
Bakje aardbeien
Bekertje creme fraiche
Half bekertje slagroom
Suiker
Vanillesuiker
Geklopte slagroom (in bus of zelf geklopt)
Bereiden:
Maak de aardbeitjes schoon
Doe ze in een kom en pureer ze met suiker en vanille suiker(je kunt ze ook fijnprakken met een vork)
Doe de creme fraiche met de slagroom in een kommetje en klop een beetje op
Spatel de aardbeienmoes erdoor
Doe in glazen..
Zet koud weg en garneer ze met serveren met een toef slagroom
Errug yummie ....
Tippie: Gebruik suikervervanger als je diabetes hebt of aan de lijn doet
bron:ikke
Populaire berichten
- 
Honing Limoen Mojito Fruit Salade Dit past helemaal bij de zomerse temperaturen Als nagerecht of na een bbq,picnik Of ge...
- 
Kerriespruitjes. Heerlijk...spruitjes. deze versie van het kleine kooltje is erg lekker. Door het toevoegen van de prei en cha...
- 
Pavlova met Kersen en Mascarponeroom. Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak? dan is deze pavlova iets voor jou. M...
- 
Capucijners van m`n Tante Het originele recept van Henk Molenberg Ik ben dol op capucijners Helemaal de verse...ook wel...
- 
Merinque Fruitmandjes Merinques....heerlijk.... Zo zoet als wat...maar wat lekker Dit moet je niet elke week eten.... Maar so...
- 
Griekse Yoghurt met Banaan, Honing,en Walnoten Dit dessertje ziet er toch heerlijk uit Feestelijk en heel simpel te maken. Ik ...
- 
Spaanse Stijl Aardappel Salade Deze pittige aardappel salade zit boordevol smaken zoals gerookte paprika en olijven een perfecte ...
- 
Romige Champignons met Knoflook en Parmezaanse Kaas. Deze champignonnetjes in de Italiaanse saus zijn erg lekker bij Een stuk...
- 
Tarte Tatin Banaan Een heel makkelijke omgekeerde taart En super lekker door de gecarameliseerde bananen. Ingredienten: 1...
- 
. Kabeljauw met ontbijtspek en groente Ingrediƫnten: 8 tot 10 plakken ontbijtspek 600 tot 800 g kabeljauw 2 preien (het wit) 4 fijne wortels...


 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 






 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
