Bananen Noten French Toast
Dit gerecht kun je als lunch of als dessert eten
En hou je niet van noten?
Besmeer het brood dan met een dikke laag nutellapasta
Schep daar het bananen/suikermengsel op
Doe verder het zelfde als in het recept staat aangegeven
Ingredienten
1 & 1/2 cup walnoten (gehalveerd)
6 grote eieren
1 & 1/2 cup room
2 theelepels vanille extract
1/2 theelepel kaneelpoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
6 rijpe stevige bananen (in plakjes)
1 & 1/2 cup donkerbruine suiker
12 sneetjes oud brood (brioche, galla of zoiets)
125 gram boter
4 eetlepels plantaardige olie
Maple Syrup (te koop bij Jumbo)
6 grote eieren
1 & 1/2 cup room
2 theelepels vanille extract
1/2 theelepel kaneelpoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
6 rijpe stevige bananen (in plakjes)
1 & 1/2 cup donkerbruine suiker
12 sneetjes oud brood (brioche, galla of zoiets)
125 gram boter
4 eetlepels plantaardige olie
Maple Syrup (te koop bij Jumbo)
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 180 graden
Leg de walnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven (ca 10 minuten)
Haal ze eruit en laat afkoelen op een schotel
Als ze zijn afgekoeld, de walnoten even grof hakken
Mix de eieren, room, vanilleextract, nootmuskaat en zout in een kom
In een andere kom de bananenschijfjes, bruine suikeren de geroosterde walnoten door elkaar scheppen
Leg 6 sneetjes brood op het werkblad,
Leg op ieder sneetje brood 1/3 cup van het bananen mengsel
Leg de andere sneetjes brood erop
Druk de boterham voorzichtig samen
Plaats de sandwiches in een ovenschaalin 1 laag (of 2 schalen)
Giet het eimengsel over het brood en laat 10 minuten intrekken
Draai de sandwiches voorzichtig om en laat nog eens 10 minuten intrekken
Zet de temperatuur van de oven op 130 graden celsius
Zet een rek op een vel bakpapier (zet opzij)
Maak de rest van het bananen mengsel op laag vuur heet in een koekenpan,
tot de suiker is gesmolten en de bananen zacht zijn (ca 3 minuten)
Voeg de boter toe en roer tot alles is vermengd
Bak de 2 van de sandwiches goudbruin in 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie
(2 a 3 minuten per kant)
Leg ze op het rek en zet dit in de oven
Veeg de koekenpan schoon en bak de volgende sandwiches
Als deze goudbruin zijn Ook op het rek leggen en in de oven zetten
Veeg de koekenpan schoon
Bak de volgende sandwiches op dezelfde manier
Hou ze in de oven tot het serveren
Snijd de sandwiches in driehoekjes en plaats ze in een schaal
Giet het bananenmengsel eroverheen
Druppel er wat maple syrup over
Leg de walnoten op een bakplaat en rooster ze in de oven (ca 10 minuten)
Haal ze eruit en laat afkoelen op een schotel
Als ze zijn afgekoeld, de walnoten even grof hakken
Mix de eieren, room, vanilleextract, nootmuskaat en zout in een kom
In een andere kom de bananenschijfjes, bruine suikeren de geroosterde walnoten door elkaar scheppen
Leg 6 sneetjes brood op het werkblad,
Leg op ieder sneetje brood 1/3 cup van het bananen mengsel
Leg de andere sneetjes brood erop
Druk de boterham voorzichtig samen
Plaats de sandwiches in een ovenschaalin 1 laag (of 2 schalen)
Giet het eimengsel over het brood en laat 10 minuten intrekken
Draai de sandwiches voorzichtig om en laat nog eens 10 minuten intrekken
Zet de temperatuur van de oven op 130 graden celsius
Zet een rek op een vel bakpapier (zet opzij)
Maak de rest van het bananen mengsel op laag vuur heet in een koekenpan,
tot de suiker is gesmolten en de bananen zacht zijn (ca 3 minuten)
Voeg de boter toe en roer tot alles is vermengd
Bak de 2 van de sandwiches goudbruin in 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olie
(2 a 3 minuten per kant)
Leg ze op het rek en zet dit in de oven
Veeg de koekenpan schoon en bak de volgende sandwiches
Als deze goudbruin zijn Ook op het rek leggen en in de oven zetten
Veeg de koekenpan schoon
Bak de volgende sandwiches op dezelfde manier
Hou ze in de oven tot het serveren
Snijd de sandwiches in driehoekjes en plaats ze in een schaal
Giet het bananenmengsel eroverheen
Druppel er wat maple syrup over
Bron: Martha Stewart