Upsidedown Cranberry Cake
Lekker...Cranberry`s
Het gezonde lekkere besje
Nu eens in een upside downcake.
Deze cake zal zeker vaker gemaakt worden hier.
Yummieeeeeeeeeeee.
Ingrediënten
300 gram cranberry’s (vers of diepvries)
300 gram suiker
200 gram boter, plus extra om in te vetten
2 eieren
225 gram bloem
75 gram polenta (maismeel of maizena)
1 theelepel bakpoeder
75 ml melk
1 biologische sinaasappel
200 ml slagroom
1 eetlepel poedersuiker
halve vanillestokje
Ronde springvorm 26 ø cm
Bereiden:
Verwarm de oven tot 160°C.
Vet de springvorm in met boter.
Beleg de bodem met bakpapier (knip een passend rondje uit).
Verdeel de cranberry’s over de bodem van de vorm.
Strooi er 1/3 van de suiker over.
Rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje).
Klop in een kom de boter met de rest van de suiker romig.
Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen tot al het ei is opgenomen.
Meng de bloem met de polenta of maizena in een kom
Voeg het bakpoeder, de melk en de sinaasappelrasp door.
Roer tot een glad beslag.
Schep het beslag voorzichtig boven op de cranberry’s in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in het midden van de oven in 55-60 min gaar en goudbruin.
Als je in het midden van de cake een spies steekt, moet deze er schoon uitkomen.
Laat de cake afkoelen en keer hem voorzichtig om op een grote schaal of groot bord.
Verwijder het bakpapier.
Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig.
Snij het vanillestokje overlangs open en schraap er met de punt van een mes het vanillemerg uit.
Meng het merg door de slagroom.
Snij de cake aan tafel in punten en serveer hem met de vanilleroom en eventueel een bol vanille-ijs.
Bron:Elle Eten