Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Taco Soep


Taco Soep.

Nu de herfst weer is begonnen smaakt soep helemaal lekker
Deze taco soep past helemaal bij het gure weertype.

Ingredienten:

1 pond magere rundergehakt
1 zakje taco kruiden
1 grote gele ui (gehakt) 
1 theelepel knoflook (uit de pers) 
1 blik chili bonen
1 blik kidney bonen
1 blik mais
1 blik  tomatensoep
2 cups runderbouillon.
2 blikken tomatenstukjes
1 jalapeno peper 
Geraspte cheddar kaas
Zure room
Bosuitjes

Bereiden:

Bak de gehakt rul in een pan met dikke bodem 
Laat het gehakt uitlekken
Doe de ui, knoflook en de taco kruiden in de pan bij het gehakt
Roer alles door en laat de ui gaar worden en het gehakt goed gaar is.
Doe het mengsel in de slowcooker
Voeg de bonen, mais, tomatenstukjes en de runderbouillon toe
Je hoeft de bonen niet af te spoelen (ik doe het wel)
Hak de jalopenapeper fijn en voeg toe voor een hetere soep
Kook de soep in de slowcooker op hoog 3 a 4 uur.
Op laag 6 a 8 uur.
Breng op smaak met peper en zout en voeg desnoods nog een zakje tacokruiden mix toe
Serveer de soep met een schep zure room en geraspte cheddar en gehakte bosuitjes.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gehaktballetjes met Gember en Lemongras



Gehaktballetjes met Gember en Lemongras

Dit recept stond op Linderaxa...
Het blog van Julietta waar ze lekkere recepten en haar dagelijkse besognes verteld
De balletjes zagen er zo lekker uit en ik weet uit ervaring dat ze heerlijke recepten heeft.
Dus dat moest uit geprobeerd worden.

Deze balletjes zijn heerlijk om zo tussendoor als hapje te eten.
Maar als bij gerecht ook heel geschikt
Denk eens aan een buffet of rijsttafel of tussen een broodje
Balletjes gehakt kunnen eigenlijk altijd.....

Ingredienten;

60 ml olie (lijnzaadolie of zonnebloemolie)
500 gram kippengehakt
2 eetlepels grof paneermeel (Panko)
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel lemongras (gehakt)
1 eetlepel maizena
1 eetlepel koriander
1 & 1/2 theelepel gember (geraspt)
1 teentje knoflook (uit de pers)
zout & peper
14 slabladeren
4 uien (dun gesneden)
2 limoentjes (in partjes gesneden)
hoisin saus (optioneel)

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de kip, panko, soyasaus, vissaus, limoengras, maizena, koriander, gember en knoflook in een kom.
Breng op smaak met zout en peper en mix alles goed door
Rol balletjes van ca 2 & 1/2 cm
Doe de olie in een pannetje en laat heet worden op middenhoog vuur
Frituur de balletjes in de olie ca 5 minuten en draai ze halverwege om.
Laat uit druipen op keukenpapier
Leg ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier en doe ze in de oven tot ze gaar zijn. (ca 3 a 5 minuten)
Leg de slablaadjes op de bordjes met de ui en limoenpartjes
Serveer de gehaktballetjes erbij in een schaaltje
Doe een balletje op een blaadje sla met ui knijp er wat limoensap over
Vouw de slablaadjes op en eet ze op.
Je kunt er ook nog hoisinsaus over strooien

Bron: Linderaxa
Recipes adapted from Williams Sonoma

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jeanne`s Groentesoep



Jeanne`s Groentesoep 

Groentesoep is altijd lekker.
En iedereen heeft wel een favoriet reept ervan
De lekkerste vind ik toch mijn eigen brouwsel.... 
Gemaakt op de ouderwetse manier.
Begin s`morgens vroeg al met bouillon trekken.

Ingredienten:

een flink stuk schenkel met been
250 gram rundvlees (in blokjes)
1 mergpijp
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
takje tijm
2 bouillonblokjes (tuinkruiden of rundvlees)
1 ui
300 gram verse soepgroente
 (prei, bloemkool, broccoli, mini maiskolfjes, peterselie, wortel, spruitjes in kleine blokjes)
 handje vermicelli (fijn)
1 pond rundergehakt
paneermeel
eitje
zout & peper.

Bereiden:

Doe de schenkel, mergpijp en vlees in een vergiet,
Spoel even af onder de kraan.
Vul een grote pan met 2 & 1/2 liter water
Doe hier de afgespoelde schenkel, vlees en mergpijp in.
Breng aan de kook.
Zet het vuur laag onder de pan
Haal de schuimlaag er voorzichtig af met een schuimspaan
Zit er geen schuimlaag meer op voeg dan de bouillonblokjes toe.
Maak de ui schoon en steek er de kruidnagel in 
Maak een inkeping en duw daar de laurierblaadjes in en het takje tijm
Doe dit in de pan en laat mee pruttelen.
Laat nu de bouillon op een heel laag pitje trekken
(ik gebruik mijn crockpotje of slowcooker en laat het 4 a 5 uur op hoog sudderen)
Zet de pan of het vuur uit als het vlees gaar is.
Haal de ui met de laurierblaadjes en kruidnagel, de (bewaar de ui)
 en de mergpijp en schenkel uit de pan.
Laat de bouillon koud worden en schep het vet eraf (voor degene die dit erg vinden)
Snij het vlees van de schenkel in stukjes (haal vette stukjes eraf)
De merg prak ik altijd fijn en doe dat weer in de pan.
Dit geeft ook een heerlijke smaak aan de soep.

Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook
Zet de bouillon laag en laat sudderen,
Maak de soepgroente schoon en snijd in stukjes
Doe dit in de soeppan en laat 20 minuten sudderen
Maak ondertussen de gehaktballetjes
Prak de ui fijn in een kom,
Voeg 1 eitje en de gehakt toe 
Doe er 2 flinke eetlepels paneermeel bij..
Hussel door elkaar en breng op smaak met peper en zout
Draai er balletjes van,
Doe nu de vermicelli en de balletjes gehakt in de pan met soep.
Laat het nog eens 7 minuten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
Breng op smaak met peper en zout

Serveer de soep met stokbrood



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sambal Tomaat


Sambal Tomaat

Ooit wel eens zelf sambal gemaakt??
Het is zo leuk om dat eens zelf te maken.
Het mooiste is dat je met verschillende pepers ook kunt combineren.
Zo krijg je weer een heel andere sambal.

Ingredienten:

12  rode pepers
7  sjalotten
7 teentjes knoflook
200 gram kerstomaatjes
1 plak palmsuiker
1  serehstengel
3 cm gember
1 scheut olie
1  limoen
2 blaadjes djeroek peroet (Indisch limoenblad)
2 eetlepels appelstroop

Bereiden:

Snijd de rode pepers in ringen. 
Pel en snipper de sjalotten. 
Pel en hak de knoflook. 
Pureer de pepers, sjalotten en knoflook. 
Snijd de tomaatjes in stukken en pureer apart.
Snijd de palmsuiker in stukjes. 
Kneus en knoop de serehstengel. 
Schil en snijd de gember grof.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de pepermassa met de palmsuiker en de rasp en het sap van de limoen tot de puree gaat kleuren. 
Voeg de sereh, gember, djeroek peroet en gepureerde tomaat toe. 
Laat de sambal inkoken tot het meeste vocht uit de tomaten is gekookt. 
Breng op smaak met appelstroop.
Laat de massa afkoelen en bewaar circa 2 weken in een uitgekookte en afgesloten pot. 
Verwijder voor het serveren wel de gember, serehstengel en djeroek peroet.


TIP
Je kunt vers gemaakte sambal ook in de vriezer bewaren.

Bron: 24 Kitchen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten