Taco Soep.
Nu de herfst weer is begonnen smaakt soep helemaal lekker
Deze taco soep past helemaal bij het gure weertype.
Ingredienten:
1 pond magere rundergehakt
1 zakje taco kruiden
1 grote gele ui (gehakt)
1 theelepel knoflook (uit de pers)
1 blik chili bonen
1 blik kidney bonen
1 blik mais
1 blik tomatensoep
2 cups runderbouillon.
2 blikken tomatenstukjes
1 jalapeno peper
Geraspte cheddar kaas
Zure room
Bosuitjes
Bereiden:
Bak de gehakt rul in een pan met dikke bodem
Laat het gehakt uitlekken
Doe de ui, knoflook en de taco kruiden in de pan bij het gehakt
Roer alles door en laat de ui gaar worden en het gehakt goed gaar is.
Doe het mengsel in de slowcooker
Voeg de bonen, mais, tomatenstukjes en de runderbouillon toe
Je hoeft de bonen niet af te spoelen (ik doe het wel)
Hak de jalopenapeper fijn en voeg toe voor een hetere soep
Kook de soep in de slowcooker op hoog 3 a 4 uur.
Op laag 6 a 8 uur.
Breng op smaak met peper en zout en voeg desnoods nog een zakje tacokruiden mix toe
Serveer de soep met een schep zure room en geraspte cheddar en gehakte bosuitjes.
Bron: chelseasmessyapron