Melk Chocolade Taart
Ingredienten:
Voor de bodem.
225 gram bloem
75 gram poedersuiker
snufje zout
150 gram boter
1 eidooier
1 ei
Voor de vulling:
450 ml slagroom
600 gram melkchocolade
150 ml volle melk
3 eieren
Bereiden:
Doe voor de bodem de bloem en de suiker in een kom
Doe het snufje zout en de boter erbij
Mix alles door tot een kruimelig deeg
Klop de dooier en het ei samen los
Doe dit met kleine beetjes bij het deegmengsel tot je een bal krijgt*
Doe dit in plasticfolie en laat ca half uur in de koeling liggen.
N.B.
Gebruik je de keukenmachine neem dan de deeghaak en doe alle ingredienten in een kom
Gebruik de pulse knop om alles te mixen
Tot een bal is gevormd
Ga van * verder
Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot 2 mm dik
Gebruik de taartvorm 28 cm doorsnee/ 4 cm hoog
Bekleed met bakpapier en leg het deeg erin
Zet in de koeling voor 20 minuten
Haal na 20 minuten uit de koelkast en vul de bodem met bakkorrels of linzen
Bak de bodem blind ca 20 minuten
Haal de vorm eruit en verwijder het bakpapier met de linzen
Zet weer in de oven voor 5 a 8 minuten tot de bodem goudbruin is
Zet de oven op 140 graden celsius
Doe de room, melk in een pannetje en breng aan de kook
Giet dit over de chocolade en roer dit voorzichtig door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
Laat 5 minuutjes afkoelen
Klop de eieren los en giet dit langzaam bij de chocolade terwijl je blijft mixen
Vul de bodem met de chocoladevulling
Zet in de oven en bak nog 30 a 40 minuten in de oven,
Het midden van de taart mag wobbelig wezen
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Bron: Foodnetwork