Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Flensjestaart met Dulche de Leche en Walnoten


Dulce de Leche Crepe Taart met Walnoten

Deze taart kan iedereen maken,
Heb je geen tijd om zelf flensjes (crepes) te bakken ,
Neem dan kant en klare, is niks mis mee.
Dulche de Leche kun je ook zelf maken
HIER is de link....een veilige manier om dulche de leche te maken.
Je kunt i.p.v. walnoten ook hagelslag of kleine marsh mellows over de taart strooien
Vooral lekker voor kinderen.
Strooi er dan wat poedersuiker over.


Ingredienten:

25 dunne pannekoeken (flensjes)
2 cups slagroom
2/3 cup suiker
1 theelepel vanille extract
3/4 dulche de leche (kamertemperatuur)
1 cup walnoten (geroosterd en fijn gehakt
caramelsaus (optioneel)



Bereiden:

Klop de slagroom met de suiker en de vanille extract met de mixer tot het stijve pieken heeft.
Voeg de dulce de leche toe en mix dit erdoor
Leg een flensje op een schaal
Schep er 1/4 cup dulche de leche creme over
Smeer dit over het flensje
Leg het volgende flensje erop en besmeer dit ook met dulche de leche creme
Herhaal dit tot alle flensjes op zijn en eindig met de dulche de leche creme
Strooi er de gehakte walnoten over en druppel er caramelsaus over.
Zet een uur in de koeling voor het serveren





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Peer en Stilton Taart

Foto: Emilie`s Blog
Peer en Stilton Taart

Peer en Stilton...gemaakt voor elkaar
En dat proef je met deze overheerlijk taart.
Dit recept heb ik van het blog van Emilie
Een blog met heerlijke recepten.
Breng haar eens een bezoekje en zoek eens een lekker receptje daar uit.


IngrediĆ«nten 
( 6 pers.)

1 bladerdeeg rol
3 peren
100 gram blauwe stilton
1 eigeel
1 handvol rucola
olijfolie
zout en peper

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 ° celsius.

Leg het deeg op een bakplaat. 
Besmeer het bladerdeeg met eigeel het met eigeel.
Schil de peren, snijd ze doormidden en snij dunne plakjes in de lengte. 
Schik de plakjes op het deeg.
Voeg dan stilton in stukjes erbij.
Bak 20 minuten.
Als de taart gaar is uit de oven halen
Bedruppel de rucola met olijfolie
Schik wat rucola over de taart heen.
Serveer hem nog lauwwarm






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hartig Eiertaartje


Hartig Eiertaartje.

Ingrediƫnten:

2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 tomaat
1 eetlepel peterselie (of bieslook (vers of diepvries))
4 eetlepels geraspte kaas
4 plakjes ham (bijv. serranoham)
2 eieren (M)
versgemalen zwarte peper

Keukenspullen
langwerpig ovenschaaltje 15 x 20 cm, ingevet

Bereiden:

Oven voorverwarmen op 200 °C. 
Ovenschaaltje bekleden met bladerdeeg en op enkele plaatsen met vork gaatjes in deeg prikken 
(dat voorkomt dat het deeg erg bol komt te staan). 
Tomaat in dunne plakjes snijden en op bladerdeeg leggen. 
Beetje peper erboven malen. 
Kruiden en helft van geraspte kaas over tomaat strooien. 
Aan beide kanten op bladerdeeg bakje vormen van 2 plakjes ham
 (deze fungeren als 'bakring' voor ei). 
Rest van kaas over ham verdelen. 
Voorzichtig ei boven ham breken, dooier moet heel blijven en mooi in midden liggen. 
Ovenschaaltje op rooster in midden van oven zetten en ca. 15 min. bakken, tot ei gestold is en bladerdeeg bruin en krokant. 
Schaaltje uit oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit bakje nemen. 
Bovenkant bestrooien met beetje zout en peper. 
Direct serveren.

                                                            Bron: Allerhande





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aardappel Radijs Salade


Aardappel Radijs Salade

Je kunt voor dit gerecht de aardappeltjes in de schil koken.
Laat de schil erom of pel ze als ze gaar zijn.
Naar eigen idee.

Ingredienten:

1 kilo krieltjes
1 bos radijsjes
bosje lenteuitjes
1 verpakking sprouts (tuinkers, alfalfa of iets dergelijks)

Voor de dressing:

2 eetlepels mierikswortel creme (potje)
sap van 1/2 citroen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels mayonaise

Bereiden:

Was de aardappeltjes en kook ze in de schil gaar.
Snijd ze doormidden en doe ze in een schaal
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes
De lenteuitjes in ringetjes.....
Doe in een kom de ingredienten voor de dressing
Mix dat goed door elkaar....
Giet dit over de aardappeltjes en laat afkoelen
Als de aardappeltjes zijn afgekoeld de lenteuitjes, sprouts en de radijsjes toevoegen
Hussel door elkaar




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten