Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Croque Madame met Mornaysaus en Spiegeleitje

 


Croque Madame met Mornaysaus en Spiegeleitje

Heerlijk Paasreceptje voor het ontbijt
Het ziet er leuk en gezellig uit
En het smaakt erg lekker...

Ingredienten:

50 gram boter
(extra om te besmeren)
40 gram bloem
275 ml melk
zout  & peper
0,5 theelepel nootmuskaat
2  eidooiers
100 gram geraspte kaas
8 sneetjes beboterd brood
4 plakken beenham
8 plakken belegen kaas
4 eieren

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden in grillstand.
Smelt voor de Mornaysaus de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. 
Voeg de melk beetje bij beetje toe zodra de bloem begint te verkleuren. 
Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat en haal van het vuur. 
Voeg de eidooiers en geraspte kaas toe.
Maak 4 tosti’s met beenham en kaas, besmeer het brood aan de buitenzijde royaal met boter. 
Bak de tosti’s in een pan aan beide zijde goudbruin.
Verdeel de Mornaysaus over de tosti’s en gril 5 minuten in de voorverwarmdeoven.
Bak intussen 4 spiegeleieren.
 Maak de croque madames af met een spiegelei en serveer direct.

Tip:
 lekker met gesneden peterselie.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tosti van Paasstol met Hollandse Geitenkaas, Walnoten en Honing



Tosti van Paasstol met Hollandse Geitenkaas, Walnoten en Honing

Ingredienten:

8 sneetjes paasstol
150 gram geitenkaas camembert (extra oud)
50 gram walnoten
5 gram tijm
4 eetlepel honing
30 gram rucola
4 snackkomkommer (in plakjes)
4 eetlepel slasaus

Bereiden:

Leg vier sneden paasstol uit op een plank. 
Schaaf de geitenkaas in plakjes. 
Hak de walnoten grof. 
Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Beleg de vier sneden paasstol met geitenkaas, walnoten, tijm en honing en dek af met de resterende sneden paasstol. 
Gril de tosti’s 5 minuten in een tosti-ijzer.
Verdeel de rucola en snackkomkommers over 4 bordjes en breng op smaak met saladedressing.

Serveer de tosti’s met de salade.


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten