Oriental Soep
Een feestelijk vissoep is dit wel...
Het lijkt een hoop werk maar dat valt reuze mee
De meeste ingredienten zijn te koop in de supermarkt
Kijk anders bij een toko bij je in de buurt....
Ingredienten:
8 grote rauwe garnalen (ongepeld)
2 sjalotjes
1 a 2 chili`s (naar smaak)
1 knoflookteentje
3 ansjovisfilets
bosje koriander (gehakt)
400 ml kokosmelk
1 theelepel vissaus
1/2 theelepel suiker
2 steranijs
2 & 1/2 cm verse gember (gesneden)
100 gram pompoen (blokjes)
2 boerenkool bladeren (gehakt)
limoen schijfjes (voor garnering)
Bereiden:
Pel de garnalen maar laat de staart ongepeld
Zet ze in de koeling
Doe de doppen van de garnaal in een pan met 750 ml water
Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen
Giet door een zeef en vang het water op (gooi de doppen weg)
Is nu ca 500 ml
Zet opzij
Hak de sjalotjes fijn met de ansjovis,chili`s en de knoflook
Doe in een kom en voeg de koriander toe
Zet een pan met dikke bodem op het gas
Open het blik met kokosmelk
Schep het bovenste dikke gedeelte in de hete pan
Doe de pasta van knoflook, chili e.d erbij
Bak dit aan tot het lekker gaat ruiken
Voeg nu de rest van de kokosmelk en het water van de garnalen toe
Voeg de vissaus, suiker, steranijs en gember toe
Laat 2 minuten sudderen
Voeg de pompoen toe en laat 10 minuten sudderen tot de pompoen zacht is
Voeg de fijn gesneden boerenkoolbladeren toe
Laat nog 2 minuten sudderen
Voeg de garnalen toe en laat 2 minuten sudderen
Is de soep te dik voeg dan nog wat water toe
Haal de steranijs uit de soep
Voeg indien nodig wat zout of peper toe
Serveer in warme soepkommen met limoenpartjes
Bron:
Channel4