Herfsttaart met Gehakt en Cantharellen
Ingrediënten:
Voor het deeg:
250 gram bloem
50 gram boter
150 ml melk
2 theelepel bakpoeder
Voor de vulling:
250 gram cantharellen (of paddenstoelenmelange)
500 gram mager rundergehakt
2 flinke sjalotten
50 gram mager gerookt spek (fijn)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel olijfolie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Voor de topping:
250 gram crème fraîche
250 gram zure room
1 eetlepel maizena
4 eetlepel mayonaise
200 gram geraspte Parmezaan
1 sjalotje (fijn)
Vers gesnipperde peterselie
Bereiden:
Deeg:
Alle ingrediënten door elkaar mengen en kneden tot een glad deeg.
Bekleed een springvorm van 24 cm met het deeg tot over de rand.
Maak nu de vulling.
Was de cantharellen.
Deze zitten vaak vol zand dus echt kort schoonspoelen en niet borstelen.
Sjalotten snipperen, knoflook persen.
Olie in een wok doen en knoflook, sjalotten, spek en paddenstoelen snel aanbraden tot glazig.
Enkele hele mooie paddenstoeltjes eruit nemen en apart houden.
Gehakt toevoegen en rul bakken.
Alles mengen en verder op smaak brengen met peper en zout.
Nu de vulling in de vorm op het deeg verdelen.
Voor de topping de crème fraîche, zure room, maizena en mayonaise mengen in een kom.
Gebruik echt die ene eetlepel maizena, dan stort de taart niet in.
Breng op smaak met peper en zout en giet op de vulling in het deeg.
Bestrooi de topping gelijkmatig met geraspte Parmezaan.
Zet de taart nu in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak hem in 30-40 minuten mooi licht, goudbruin.
Garneer de bovenlaag dan verder af met de laatste fijn gesnipperde sjalot, vers gehakte peterselie en de achtergehouden paddenstoeltjes.
Nu is het genieten en smullen!
Tip:
Om de taart warm te houden laat hem dan staan in de voorverwarmde oven op 70 graden.
Serveertips
Lekker met een frisse herfstsalade en stevige rode wijn.
Bron: Smulweb