Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Herfsttaart met Cantharellen en Gehakt


Herfsttaart met Gehakt en Cantharellen 

Ingrediënten:

Voor het deeg:

250 gram bloem
50 gram boter
150 ml melk
2 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

250 gram cantharellen (of paddenstoelenmelange)
500 gram mager rundergehakt
2 flinke sjalotten
50 gram mager gerookt spek (fijn)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel olijfolie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper

Voor de topping:

250 gram crème fraîche
250 gram zure room
1 eetlepel maizena
4 eetlepel mayonaise
200 gram geraspte Parmezaan
1 sjalotje (fijn)
Vers gesnipperde peterselie

Bereiden:

Deeg: 
Alle ingrediënten door elkaar mengen en kneden tot een glad deeg. 
Bekleed een springvorm van 24 cm met het deeg tot over de rand. 

Maak nu de vulling. 
Was de cantharellen. 
Deze zitten vaak vol zand dus echt kort schoonspoelen en niet borstelen. 
Sjalotten snipperen, knoflook persen. 
Olie in een wok doen en knoflook, sjalotten, spek en paddenstoelen snel aanbraden tot glazig. 
Enkele hele mooie paddenstoeltjes eruit nemen en apart houden. 
Gehakt toevoegen en rul bakken. 
Alles mengen en verder op smaak brengen met peper en zout. 
Nu de vulling in de vorm op het deeg verdelen. 

Voor de topping de crème fraîche, zure room, maizena en mayonaise  mengen in een kom. 
Gebruik echt die ene eetlepel maizena, dan stort de taart niet in.
Breng op smaak met peper en zout en giet op de vulling in het deeg. 
Bestrooi de topping gelijkmatig met geraspte Parmezaan. 
Zet de taart nu in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak hem in 30-40 minuten mooi licht, goudbruin. 
Garneer de bovenlaag dan verder af met de laatste fijn gesnipperde sjalot, vers gehakte peterselie en de achtergehouden paddenstoeltjes. 
Nu is het genieten en smullen!

Tip
Om de taart warm te houden laat hem dan staan in de voorverwarmde oven op 70 graden.


Serveertips
Lekker met een frisse herfstsalade en stevige rode wijn.

Bron: Smulweb



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Indische Spruitjes



Indische Spruitjes

De een gruwt ervan en de ander lust er wel pap van.
Spruitjes....Hier zijn we er dol op.
Op deze wijze klaar gemaakt is lekker bij rijst
Sateetje erbij en smullen maar.
Simpel en verrassend.


Ingredienten:

500 gram spruitjes
1 appel
1 ui
1/2 bakje champignons
1 theelepel koenjit
1/2 theelepel ketoembar
1 theelepel djahè
snufje zout
scheut ketjap
olie

Bereiden:

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Kook ze in beetgaar in gezouten water.
Snipper de ui, schil en snijd de appel en snijd de champignons.
Fruit de ui in de olie
Doe er de kruiden bijen laat even meebakken
Doe er de appel en champignons bij.
Blus af met een scheut ketjap.
Doe dan de beetgare spuitjes erbij en wat kookvocht.
Even laten sudderen.

Bron:Kookjij.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kiprolletjes


Kiprolletjes 

Een hapje wat ook lekker is op de tapasbar.
Van de app "vrouw" van de telegraaf.
Daar staan leuke receptjes bij.
Ingrediënten: 

Met wortelen:
2 grote wortelen 
2 el olijfolie 
zout en peper 
4 plakken gekookte kipfilet 
baguette 

Met aubergine: 
2 kleine aubergines 
2 el olijfolie 
zout en peper 
4 plakken gekookte kipfilet 
baguette 

Met courgette: 
2 courgettes 
2 el olijfolie 
zout en peper 
4 plakken gekookte kipfilet 
baguette

Bereiding: 

Schrap en was de wortelen, aubergine of courgette en schaaf ze in de lengte in 3 millimeter dikke plakken. 
Bestrijk ze met olie en gril ze in ongeveer 3 minuten gaar. 
Kruid met zout en peper. 
Rol in elke plak een dikke schijf kipfilet. 
Steek met een prikker aan een stukje brood.

Bron: Van de app:Vrouw
 Uit Het grote tapasboek (€ 12,50 Veltman Uitgevers, ISBN 9789048303878).


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Broodje Mosselsalade


Broodje Mosselsalade

Toen ik dit recept zag op de website Mosselen wilde ik dat uitproberen.
Ooit ben ik eens heel ziek geweest van mosselen eten, 
dat kwam niet door de mosselen maar door een saus die erbij was gemaakt met uien en mosterd.
En het late tijdstip....
Bij ons thuis werd er vaak mosselen gegeten als de mosselman door de straat kwam.
Vaak was dat s`avonds, ik lag dan al in bed.
Maar als ik wakker was mocht ik ook mosselen eten, dat was feest.
Ik vond ze heerlijk tot.........
Na die tijd probeerde ik ze wel te eten, maar het bleef bij 4 a 5 mosseltjes
En zat ik meer brood met sausjes te eten dan echt de mosselen.
Ik bereidde ze wel en m`n kids vonden het heerlijk.
Had ik over dan maakte ik wel mosselsate en dat vonden ze ook yummie.
Dit recept van de mosselsalade heb ik uit geprobeerd.
En het is echt lekker, volgende keer zal ik zeker 2 broodjes eten.
Als borrelhapje ook erg lekker



Ingrediënten:

500 gram mosselen
75 ml witte wijn
1/2 bosje bladselderij
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel kerriepoeder
4 harde broodjes naar keuze
4-8 blaadjes kropsla
2 eetlepels tuin- of rucolakers


Bereiden:

Maak de mosselen schoon
Doe de wijn en de selderij in een ruime pan
Doe de mosselen erbij en draai er peper uit de molen over.
Kook de mosselen gaar in ca 8 minuten of tot alle schelpen open zijn
Haal de mosseltjes uit de schelp.
Kook de eieren hard in ca 8 a 9 minuten,
Spoel ze af en pel ze.
Hak de eitjes fijn,
Vermeng de mayonaise met de creme fraiche en kerriepoeder
Schep de ei en mosselen er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper
Snij de broodjes open en beleg ze met sla en een fikse lepel mosselsalade
Strooi er de rucola of tuinkers over.

TIP:
Serveer de mosselsalade als borrelhapje in kleine blaadjes kropsla of toast.

Bron: Mosselen



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jeanne`s Pompoensoep


Jeanne`s Pompoensoep

Met Halloween om de hoek en allerlei pompoenen in de winkels krijg je er weer zin in.
Pompoenrecepten... 
Soep is toch wel 1 van de bekendste recepten met pompoen.
Pompoensoep is vaak erg flauw. (vind ik) 
Maar met kruiden kun je veel.
Pittig gekruid en met Bleu cheese of geitenkaas erover gestrooid is het echt lekker,
Deze soep maak ik meestal als ik pompoensoep maak,
Je kunt naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.



Ingrediënten:

3 pond pompoen (schoongemaakt en in blokjes)
Courgette (ca. 1 pond in blokjes)
Winterwortel (geschild en in blokjes)
1/2 preitje (schoongemaakt en in ringetjes)
2 liter kippenbouillon
2 knoflookteentjes (geperst)
1klein rood uitje (gesnipperd)
Scheutje olijfolie
2 theelepel komijnpoeder
2 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 gedroogd rood pepertje (fijn gehakt)
enige takjes peterselie.
peper & zout.

Voor het serveren:
Creme fraiche
Geitenkaas of Bleu Cheese
Walnoten
Geroosterde pompoenpitjes
Verkruimelde gebakken bacon
Fijn gehakte peterselie

Bereiden:

Doe de olie in een grote pan, voeg de ui en knoflook toe
Laat even aanfruiten
Doe de peper, komijn en korianderpoeder erbij en fruit dit even mee.
Voeg de gesneden groente`s toe en hussel alles om.
Giet de bouillon op het groentemengsel.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de groente`s gaar zijn.
Draai door de zeef of pureer het mengsel met de staafmixer of keukenmachine.
Laat de soep weer heet worden en breng op smaak met peper en zout.
Giet in grote soepkommen en schep er een lepel creme fraiche over en wat verkruimelde geitenkaas of bleu cheese.
Verkruimel er nog walnoten en/of gebakken bacon over.

Tip:
Wil je een vegetarische versie neem dan groentebouillon.
Je kunt de soep gevulder maken door er kleine blokjes gerookte kipfilet aan toe te voegen met knoflook croutons.
                                                                                

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten