Super Saucijzen Rolls
Wie lust ze niet...saucijzen broodjes
Tegen woordig met het het gemak van bladerdeeg uit de vriezer zelf te maken
En met het vlees van saucijsjes is dat ook gelijk goed gekruid.
Dus wat let je om het ook eens te maken
Deze rolls zijn in klein formaat...dus makkelijk in de mond te stoppen
Ingredienten:
375 gram bladerdeeg (diepvries)
bloem om te strooien
2 eetlepels appelmoes
400 gram saucijzen (vel verwijderen)
1 ei (geklopt)
2 theelepels sesamzaadjes
Bereiden:
Rol het bladerdeeg uit op een lichtjes met bloem bestrooide ondergrond.
Snij de randen bij tot je een mooie rechthoek hebt
Snij deze in de lengte 1 tweeen
Smeer in met de appelmoes laat een rand vrij aan de kant
Doe het saucijzenvlees in een kom en kneed er 3 eetlepels water door
Verdeel het mengsel in 2 en vorm een van iedere helft een lange worst en leg dit op de bladerdeeg helften.
Smeer de randen en de bovenkant van het saucijzenmengsel in met het geklopte ei
Rol de bladerdeeg om de worst heen,
Rol het om zodat de naad aan de onderkant ligt
Druk met een vork de uiteinden samen
Snij de rolletjes in 4 a 5cm lengte en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier
Laat 20 minuten rusten
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Smeer de rolls nog eens met geklopt ei en bestrooi met de sesamzaadjes.
Bak ze in 30 a 35 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
Bron bbcgoodfood