Geroosterde Appels met Gemberroom en Kaneelbroodkruim
1/4 cup suiker
1/4 cup water3 cm verse gember (geschild en in dunne plakjes
1/2 vanille stokje
8 stevige appels (in halve stukken en klokhuis eruit)
2 eetlepels gesmolten boter
1 eetlepel donkerbruine suiker
1 eetlepel boter
1/4 cup broodkruimels
1/2 theelepel kaneelpoeder
1 en 1/2 cup slagroom
1/2 cup mascarpone
Bereiden:
Op laag vuur de suiker,water en gember in een kleine pan verwarmen
Haal het merg uit het vanille stokje en doe beide in de pan erbijBreng aan de kook en laat de suiker oplossen
Als de suiker is opgelost, het pannetje van het vuur halen
Zet opzij en laat afkoelen (30 minuten)
Giet het mengsel door een zeef en zet opzij
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Doe de appelen in een bakblikDoe de gesmolten boter over de appelen en strooi de bruine suiker erover
Hussel ze door elkaar zodat alles met de boter en de suiker in aanraking komen
Leg de appelen met de snijkant naar boven op het bakblik
Rooster de appelen in de oven tot ze zacht zijn (40 minuten)
Kijk iedere 10 minuten of de appelen goed gaan
En lepel het sap over de appelen
Zodra de appelen goed zijn haal je ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen
Als de appelen in de oven staan,kan de broodkruim gemaakt worden
Doe de boter in een koekenpan en laat smeltenDoe de broodkruimels en het kaneel erbij
Laat ze onder voortdurend roeren bruin worden(5 a 10 minuten)
Zet opzij om af te koelen
Klop de slagroom met de mascarpone en het gembersiroopje tot het stijve pieken vormt
Schep 2 appels op een bordje en schep er een flinke lepel gembermousse overBestrooi met de broodkruimels
Bron: Five and Spice