Pavlova met Kersen en Mascarponeroom.
Ben je net als ik een liefhebber van schuimgebak?
dan is deze pavlova iets voor jou.
Met mocca eb caramel lust ik het heel graag
Maar deze versie is ook heel erg yummie......
Ingredienten
Pavlova:
6 eiwitten
1&1/2 theelepel cream of tartar
1/4 theelepel zout
1 & 1/4 cup suiker
Mascarponeroom
2 cups slagroom (geklopt)
1 cup mascarpone
1 cup poedersuiker
Kersencompote:
1 & 1/2 cup kersen
1/2 cup suiker
1/2 cup water
3/4 cup rode wijn
2 theelepels vanille (merg of extract)
1 eetlepel citroensap
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 80 graden
Klop de eiwitten tot ze bijna wit zijn
Voeg de cream tartar en de zout toe
Klop nog beetje verder
Voeg de suiker beetje bij beetje toe tot alles is opgenomen door het eiwit
Klop tot de eiwitten tot stevige pieken
Bekleed een bakplaat met bakpapier
Gebruik de rand van een bord of bakblik om een cirkel op het bakpapier te tekenen,
Draai het bakpapier om
Neem het eiwit en verdeel over de binnenkant van de cirkels
Zet in de oven en laat de pavlova`s bakken voor ca 1 & 1/2 uur.
Zet dan de oven uit en laat ze geheel afkoelen in de oven.
Ontpit de kersen en halveer ze
Doe de rode wijn in een pannetje en breng aan de kook
Laat het inkoken tot een half kopje
Voeg de kersen en de rest toe
Laat een half uurtje staan op laag vuur tot de kersen zacht zijn.
Zet opzij en laat afkoelen
Doe de koude room in een koude kom
Klop ze tot ze luchtig word
Voeg de mascarpone toe en de suiker beetje bij beetje toe
Voorzichtig dat je het niet te ver doorklopt (dan word het boter)
Zet opzij.
Zet een pavlova op een serveerbord
Schep de helft van het mascarponemengsel op de pavlova
Strijk het beetje glad en schep er een lepel kersen compote over
Zet de 2de pavlova erboven op
Bedek met de rest van het mascarpone mengsel en een goede schep kersencompote
Bron: Cooks with Cocktails