Fish and Chips
Zeg je Engeland zeg je Fish and Chips....
Die 2 horen bij elkaar als Holland en tulpen.
En met de Olympische Spelen aan de gang mag er een Engels recept op m`n bloggie niet ontbreken
Nu heb je meerdere lekkere bekende recepten natuurlijk
Maar vandaag moest ik denken aan vis en chips
Aan de Fish and Chips shops waar ze worden gebakken en verpakt in een krant
Je hebt natuurlijk verschillende soorten vis die je ervoor kunt gebruiken
In een bierbeslag gedoopt en dan gebakken
Veelal met malt vinegar (een soort azijn) bestrooid
Met een rauwkost of een salade erbij heb je een heerlijk maaltijd
Ingredienten:
1 pond witte vis (kabeljauw,schelvis, tilapia)
5 grote aardappelen
1 cup bier
1 1/4 bloem
Zout
4 cups warm water
Plantaardige olie
Bereiden:
Boen de aardappelen schoon
Schil de aardappelen maar laat hier en daar de schil zitten
Snijd de aardappels in frietjes of partjes
Was ze en droog ze af met keukenpapier
Maak de plantaardige olie heet in de frituurpan of braadpan
Frituur de aardappeltjes hier in (ca 4 minuten)en laat ze uitlekken
Maak het beslag door 1 cup bloem en een theelepel zout met het bier te mengen
Zorg dat er geen klontjes inzitten
Doe de overige bloem op een bord
Maak de olie weer heet en frituur de aardappeltjes nog eens tot ze gaar en bruin zijn
Bak ze in kleine porties tegelijk
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Leg ze op een bakblik en houd ze warm in een warme oven
Wentel de visfilets door de bloem schud de overtollige bloem eraf
Haal ze door het beslag en frituur ze in de hete olie tot ze gaar en goudbruin zijn (ca 6 a 9 minuten)
Laat uitlekken op keukenpapier
Strooi een beetje zout over de frietjes
Serveer de frietjes met een flinke portie vis
Schijfjes citroen, tartaarsaus (en azijn (malt vinegar) als je dat lekker vind)