Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Venkel Feta met Granaatappelpitjes en Sumac

 


Venkel  Feta met Granaatappelpitjes en Sumac

Een perfecte wintersalade vol met chrunch en  smaak 
Lekker recept van Yotam Ottolenghi
Vind je het een gedoe om de granaatpitjes eruit te krijgen?
Er zijn pakjes diepvries granaatappelpitjes te koop bij A.H
De Sumac vind je op de kruidenafdeling

Ingredienten:

½ granaatappel
2 venkels (medium groot)
1½  eetlepel olijfolie
2 theelepels sumac (+extra voor garnering
sap van 1 citroen
10 gram dragonblaadjes (in stukjes gescheurd)
10  gram peterselie (grof gehakt
70 gram Griekse feta (plak)
Zout & peper

Bereiden:

Begin bij de granaat appelzaadjes
Klop met een houtenlepel op de bolle kant van de granaatappel
De zaadjes vallen eruit....
Vang de zaadjes op
Zitten er stukjes van de wiite buitenkant in , verwijder die dan.
Zet opzij
Verwijder de blaadjes van de venkel (bewaar een paar om te garneren)
Snij de bodem bij, maar laat er genoeg aan dat de venkel de blaadjes bij elkaar houd
Snij de venkel in de lengte in dunne plakjes
( mandoline werkt perfect)
Mix in een kom de olijfolie, sumac, citroensap, kruiden en zout en peper
Voeg de venkel en schep alles voorzichtig door elkaar
Proef of de smaak goed is en voeg nog zout of peper toe
(Let op...Feta is ook zoutig)
Leg een laag venkel in individuele schaaltjes of schoteltjes
Garneer met de venkelblaadjes en sprinkel wat er sumac over
Serveer direct

Recept van Yotam Ottolenghi


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Brusselse Appels

 


Brusselse Appels

Echt een dessertje voor de herfst
Lekker met een bolletje ijs
Wil je geen suiker gebruiken laat het dan weg in het deeg
En neem suikervrije jam of zoetstof als je de appeltjes vult met rozijnen en/of noten

Ingredienten:

140 ml water
45 gram bloem, gezeefd
45 gram boter
citroensap
2 eetlepels (homemade) aardbeienjam
2 eieren
4 goudreinetten, geschild, geboord
60 gram poedersuiker
snuf zout

Bereiden:

Wrijf de geschilde appels in met citroensap, 
Zet ze in de ovenschaal en vul de holten met de aardbeienjam.
Doe water, zout en boter in een pan en breng aan de kook. 
Voeg zodra het kookt en alle boter is gesmolten de bloem toe en roer met een houten lepel tot een glad deeg.
Haal de pan van het vuur, 
Voeg 1 ei toe en roer goed tot het ei volledig door het deeg is opgenomen.
Roer het tweede ei los en voeg beetje bij beetje toe aan het deeg totdat het in stukken van de lepel valt. 
Schep de poedersuiker erdoor en roer goed tot het mooi glanzend is.
Giet het deeg over de appels en zet de schaal in het midden van een op 200°C conventioneel voorverwarmde oven. 
Bak in 35-40 minuten gaar en lichtbruin.
Haal de ovenschaal met de Brusselse appels uit de oven en serveer direct.


Tips
In plaats van (aardbeien)jam kan je ook amandelspijs of een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen of noten gebruiken.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten